Слънчеви колектори- Селективни и Вакуум- тръбни. Соларни системи

Изпълняваме соларни инсталации на ниски цени, с високо качество и
коректен монтаж! Моля попитайте за точна оферта!

Селективни слънчеви колектори

Общо описание :
Рамка от алуминий, който е изключително издръжлива на неблагоприятни климатични условия (висока влажност – крайбрежни области).

Добра странична и задна изолация (20мм. стъклена вата и 40мм. каменна вата), свежда до минимум топлинните загуби в райони с ниски сезонни температури.

Специално призматично стъкло, устойчиво на градушка (закалено стъкло).

Абсорбера е направен от мед, обработен със селективнотитаниево покритие в син цвят. Абсорбера с титаново покритие е идеален за региони с висока дифузната радиация и ниски температури, усвоява до 16% повече слънчева радиациязимните месеци в сравнение с прости черни, хромираниабсорбери. Този метод на покритие не е токсичен и не замърсява околната среда, като същевременно запазва стабилни механични и оптични свойства при високи и ниски температури. Гаранция- 5 години!

Вакуумно- тръбни слънчеви колектори

Общо описание :
Състоят се от високо ефективни вакумни тръби, в които е инсталирана така наречената топлинна тръба (Heat pipe). Алуминиевата колекторна кутия е боядисана по специална технология. Този тип соларни системи е особенно подходящ , когато жилището разполага с локална отоплителна инсталация , за едновременното затопляне на водата в бойлера и от двата източника. Гаранция- 10 години!

Селективен колектор с вграден фотоволтаичен модул- за директно загряване на въздух

Общо описание :
Слънчевият колектор загрява въздуха вътре в стаята с помощта на интегриран вентилатор. Вентилаторът работи със слънчевифотоволтаични панели, които също са вградени в устройството. Устройството може да взема свеж въздух или да рециркулира въздуха от затоплената стая.
Също така е възможно за потребителя да го адаптира към частична рециркулация с добавка на свеж въздух.
Във всеки случай въздуха се филтрира, преди да се нагрее и върне в стаята.
Колекторът може да се инсталира на Южна, Югоизточна или Югозападна стена, на тераса или на покрива.
Във всички случаи ще е необходим канал Ø125.

Компактна термосифонна система

Общо описание :
Тази система използва пряка и естествената циркулация и е 20% по-бърза в сравнение с конвенционалните бойлери. Нейната параболична форма гарантира, отражение на слънчевата светлина върху вграденият резервоар за вода, така че да се постигне максимална печалба на енергия.
Големият размер на резервоара и дизайна на системата елиминират шансовете за замръзване при температури под 0°С.
Системата не изисква скъпа инсталация, тъй като може да бъде лесно транспортирана и инсталирана на подходящо място, така че да събира слънчева светлина. Тя може да бъде свързана, лесно и бързо, дори от хора, които нямат опит.
Благодарение на вграденият електрически нагревател, който може да се активира и в облачни дни, Системата е ефективна, дори когато няма слънце.
Компактният дизайн подхожда на всеки архитектурен проект на сградата. Системата може да бъде поставена на всяка тераса или наклонен покрив, докато регулируема основа осигурява най-доброто възможно позициониране към слънцето.
Това е отворена система, така че тя не изисква допълнителна поддръжка. Когато е необходимо да се провери резервоара, всичко, което трябва да направите, е просто да премахнете предният капак и да развиете 2 болта.

Селективни и Вакуумно- тръбни, Термосифонни системи

Общо описание :
„Елтерм“ ЕООД предлага различни видове селективни ивакуумно- тръбни термосифонни системи.

Хибридни фотоволтаични панели- за електричество и топла вода- Произведени в Италия

Общо описание :
Хибридните фотоволтаични панели произвеждат както електричество така и битова гореща вода.

Когато един фотоволтаичен панел работи, той се загрява, а това е нежелан ефект. При тези системи излишната топлина се отнема от циркулираща през панела вода, която от своя страна се загрява.

Хибридните системи са идеалното решение за пълна автономност на вашето жилище.