Полезни съвети за работа с пелетен котел Елтерм модел Pell

Пелетен котел 1
Пелетен котел – Elterm

Пелетен котел Pell е един от най-новите модели в каталога на Елтерм ЕООД. Той се отличава с голяма топлообменна мощ, както и с коефициент на полезно действие над 91%. Способността на този пелетен котел да се конвертира към горене само на дърва го прави абсолютно уникален продукт за българския пазар. Днешната статия от блога на Елтерм е предназначена именно за тези потребители, които искат да се възползват в пълна степен от преимуществата на въпросния иновативен и усъвършенстван пелетен котел. По-надолу ще ви дадем няколко полезни съвета за безпроблемна работа с пелетен котел Pell:

Прегледайте пълното ръководство – след като се запознаете с пълното ръководство на пелетен котел Pell, едва ли ще имате някакви сериозни проблеми при работата с него. Всички функции се осъществяват автоматично – запалване, разгаряне, поддържане на огън, изгасване и т.н. Налице е вграден седмичен програматор, посредством който можете да настройвате желаните от вас графици за дейността на уреда.

Работа на дърва – както отбелязахме в самото начало, пелетен котел Pell може да се конвертира към горене само на дърва. За целта изберете от управлението опцията за горене на дърва и системата ще поеме контрола, поддържайки максималната ефективност на процеса. Имайте предвид обаче, че първоначалното палене трябва да бъде извършено ръчно.

Почиствайте на 4-6 дена –  в зависимост от качеството на използваните пелети, котелите от модел Pell трябва да се чистят веднъж на 4-6 дена. От вас се изисква само да се почисти пепелника, което ще отнеме не повече от няколко минути. Конструкцията на този пелетен котел позволява бързо и лесно достигане до всеки елемент, без да има нужда от разглобяване или демонтиране.

Ако имате нужда от допълнителна консултация относно работата с пелетен котел Pell, свържете се с екипа на Елтерм ЕООД или направо елате във фирмените ни магазини. Ние сме насреща, за да ви помогнем в осигуряването на максимално ефективно, комфортно и сигурно отопление за вашия дом!

Може да харесате още

Инфрачервено отопление

Нагревателите тип инфрачервено отопление ще ви спестят разходи за енергия, като същевременно предлагат редица предимства за здравето и безопасността на вас и семейството ви. Те

Прочетете повече »