Котли на твърдо гориво- чугунени и стоманени

Стоманен котел на твърдо гориво Елтерм, модел Solid

Общо описание :
Стоманен котел на твърдо гориво, комплект с верижен термостат и термометър.

Чугунен котел на твърдо гориво Елтерм, модел Cast

Общо описание :
Чугунен котел на твърдо гориво, комплект с верижен термостат и термометър. КПД: 75%. 4-6 часа горене, Увеличена горивна камера.

Комбиниран пелетен котел Елтерм, модел Pell

Общо описание :
Напълно автоматизиран пелетен котел с възможност за лесно преминаване към твърдо гориво– 5 модулиращи степени на мощност, автоматично запалване, автоматично почистване, датчик за пламък, датчик за налягане, сензор за изгорели газове, три- ходов топлообменник с турболатори за по- ефективна работа, чугунена горелка( осигуряваща дълголетна работа). Седмичен програматор, контрол на температурата в бойлер и буфер. Ефективност >91%. Гаранция- 5 години на металните части, 2 години на електрониката!

Пелетен котел Елтерм, модел Tflux

Общо описание :
Напълно автоматизиран пелетен котел за монтаж в малки помещение( необходим му е 1м2)- 5 модулиращи степени на мощност, автоматично запалване, автоматично почистване, датчик за пламък, датчик за налягане, сензор за изгорели газове, дву- ходов топлообменник с турболатори за по- ефективна работа, чугунена горелка( осигуряваща дълголетна работа). Седмичен програматор, контрол на температурата в бойлер и буфер. Ефективност >91%.
Комплект с циркулационна помпа, разширителен съд и предпазен клапан!
Гаранция- 5 години на металните части, 2 години на електрониката!

Пелетен котел Елтерм, модел Compact

Общо описание :
Напълно автоматизиран пелетен котел– 5 модулиращи степени на мощност, автоматично запалване, автоматично почистване, механично почистване на топлообменника чрез ръчка която се движи нагоре/надолу, датчик за налягане, сензор за изгорели газове, топлообменник с турболатори за по- ефективна работа, неръждаема горелка( осигуряваща дълголетна работа). Седмичен програматор. Ефективност >90%. Гаранция- 5 години на металните части, 2 години на електрониката!

Пелетни горелки Елтерм

Общо описание :
– Пелетна горелка, комплект с управление и неръждаем шнек 1,4м. Керамична запалка( 1200®̊ С). Автоматична настройка за 3 мин. Възможност за автоматична смяна на мощността на горелката на безброй степени без допълнителни настройки с 1 копче. Автоматично почистване! Горивна камера от неръждаема стомана. Възможност да гори царевица и костилки, но се нуждае от допълнителна настройка.

Използване на различни видове котел за отопление

Напредъка на отоплителните технологии в днешно време е готов да ни предложи купища от варианти за стопляне през студените месеци. Инсталацията на котел е едно от оптималните решения за постигне на цялостна топлина и комфорт в сградата. В същото време всички видове котел са на достъпни цени за масовия потребител. Първоначалната инвестиция, която трябва да вложите за котел не е толкова голяма, a напълно поносима за средния бюджет на едно домакинство. С отоплителна система на котел вие със сигурност получавате понижен разход на електроенергия и съответно олекотени сметки в бъдеще. Но трябва да имате предвид, че друг тип, по-скъпи от котел, системи за отопление могат да осигурят още по-ниски разходи, след поставянето им. Съществуват различни видове котел, като например – електрически котел, котел на пелети, котел на твърдо гориво. Върху тези продукти ще се спрем в този материал, разглеждайки основните им им плюсове и минуси. Ако сте решили да сменяте стила на отопление или в момента създавате ново жилищно пространство, ние ще ви помогнем в изграждането на компетенция относно видовете котел.

 

Електрически котел – безпроблемен начин за уют през зимата

Котел 1

Котел – вземете качествен котел

Това е тип отопление, който ви предоставя възможност за постоянна температура, по ваша регулация в цялата сграда или къща, по изцяло опростен и улесняващ ви модел. Електрически котел работи на принцип, по който преобразува електрическата енергия в топлинна. Машината се състои от котелно тяло, което може да бъде поставено в отделно помещение или да стане част от вашия модерен интериорен дизайн. Проводниците на електрически котел са стандартни отоплителни тела като радиатори, парно, подово отопление. Съществуват специални видове  електрически котел, които са предназначени и за осигуряване на битова топла вода и такива, които допълват функциите си и с това. Разновидностите електрически котел на Елтерм притежават седмичен програматор и възможност за управление през компютър или мобилен телефон. Следователно всичко, което се изисква от вас е просто да въведете желаната програма за работа. Основното предимство на електрически котел е това, че не се налага да полагате каквато и да е била друга грижа, като зареждане, почистване, набавяне и пренасяне на горивни материали. За оптимален принцип на действие, можете да прикачите електрически котел към такъв на пелети или твърдо гориво, а също така и да направите връзка към слънчеви колектори.

 

Котел на пелети – ново поколение екологични решения

Котел 2

Котел – Качествен котел от Елтерм

Котел на пелети е страхотно решение както за жилищни сгради, така и за индустриални обекти.     Съобразявайки площта, която ще отопляваме с параметрите на котела е възможно да се използва за достатъчно голямо пространство. Пелетите са все по-налагащ се висококалориен тип гориво и техните качества са безспорни. Когато се доверим на котел на пелети в нашето жилище или сграда, получаваме естествена топлина, без сажди и цапане, както при твърдото гориво. Просто изсипваме чувал с пелети в контейнера на нашия котел и избираме желаната програма на дигиталния дисплей. Пелетите са дървесина, произведена от отпадъчен материал на дървообработващи компании, така че работата на този вид котел се оказва максимално екологична. Ако проследите количеството вредни газове, които се отделят през комина, ще забележите, че те са нищожно малко. Когато свържете котел на пелети с радиаторната система, получавате постоянна естествена топлина в цялата къща. Освен това широко разпространено още е приложението за затопляне на битова гореща вода. Когато свържем котел на пелети към бойлера в къщата получаваме винаги топла вода за ежедневните нужди на едно домакинство.   Ако температурата на горене започне да пада, просто бойлерът сам  преминава на електричество. Седмичния програматор и мобилното управление налични при много от моделите котел на пелети дава възможността да настроите предпочитания от вас начин на действие, дори и да не сте у дома. А защитите, с които е оборудван, правят употребата и запалването на един котел на пелети абсолютно безопасна.

 

Котел на твърдо гориво

Тези отоплителни системи, могат да бъдат изработени от чугунен или стоманен материал. Ако свържете котел на твърдо гориво към локално парно си осигурявате приятна за сетивата естествена топлина в цялата сграда. Спирайки се на това решение правите икономия на  голяма част от сметките от отопление. Освен, че използват енергийната мощност на твърдото гориво, някои от тези видове котел могат да бъдат свързани и към котел на пелети, с възможност на преминаване от едната степен на другата. Разнообразните модели са проектирани за различни пространства, като е важно площта на сградата да бъде съобразена с параметрите на един котел. Електронното управление позволява лесна и безпроблемна регулация, която не ви задължава да следите горенето или с други затормозяващи дейности. Със само две зареждания на котел бихте могли да си осигурите постоянна температура в цялото помещение и достатъчно топла вода.

 

Как да открием подходящия котел за нашите нужди

Котел 3

Котел – ниски цени

Предлагат се котли подходящи за малки, средни и големи къщи, според силата на техните мощности. Освен изброените дотук варианти, възможно е още поставянето на газов котел.  Кое от предложенията ще изберете зависи , както от вашите необходимости и представи в ежедневието, така и от мястото, което сте предвидили да отоплявате. Елтерм разполага с  доказан екип от професионалисти, които без проблем ще ви осигурят желаната информация и ще ви съдействат в процеса на взимане на решение. Съветите, които ще получите са реално практични, а не повлияни от търговски цели. Нека не забравяме, че освен всичко от важно значение е и финалната стъпка в покупката на. котел, именно неговото монтиране. Оразмеряването и монтирането имат съществена роля за правилната експлоатация и добрата работа на един котел. Специалистите на Елтерм поемат изцяло тази задача от първата до последната подробност, така че  не се налага да се тревожите за нищо, нито пък да се затормозявате с излишни неща. Една от основните цели да фирмата е да предоставя на хората живеещи или обитаващи сградите хигиенни и безопасни условия, както и определено ниво на комфорт.

 

Направете своя избор на котел с Елтерм

В каталога на страницата в интернет можете да  намерите добра информация относно предложенията на Елтермза различните видове котел. Ако искате да се запознаете по-обстойно с котел, който ви интересува, разбира се най-добре е да се свържете с нас или да посетите магазина на фирмата. А може би ви се иска да разгледате още някои отоплителни и климатични продукти, освен котел, вижте още термопомпи, слънчеви колектори, слънчеви панели, камина на пелети

Използване на различни видове котел за отопление
Електрически котел – безпроблемен начин за уют през зимата
Котел на пелети – ново поколение екологични решения
Котел на твърдо гориво
Как да открием подходящия котел за нашите нужди
Направете своя избор на котел с Елтерм