Защо да изберете термопомпа ETM-Inverter

Ако сте прочели същата статия за модел LQ и смятате че в крайна сметка искате да изберете инверторна машина, то тогава този модел е за вас.

Това е машина, която използва същият компресор, контролер и други съставни части като оригиналната термопомпа на LG. По този начин получавате на 100% същата функционалност до най- дребния детайл. Тъй като ние сме разработили управлението на ел. нагревателите, които всяка термопомпа има и ги контролираме по- различно от оригиналната версия (въпреки че можем да оставим и оригиналните настройки), смятаме че нашата машина дава дори по- добри параметри от оригинала на база това по- различно контролиране (когато въобще се налага използване на нагреватели разбира се).

Както при модел LQ, така и тук основен фактор е цената. Докато при сравнение със скъпа вносна марка машина и модел On/Off би имало доста фактори в полза на първата срещу другата машина (голяма част от тях оборени в предната статия), то когато трябва да сравните модел ЕТМ-Inverter с някоя от другите вносни машини, доводи просто няма. Това основно се дължи на факта че оригиналната машина на LG е разработена да се съревновава ценово и като качество и функционалност точно с най- скъпите машини от сектора. Сега вземете същата тази функционалност, същото качество, но цена по ниска с 4000лв и пред вас стои нашата машина.

За 4000лв по- малко получавате машина която не само че няма да харчи повече от скъпите си конкуренти, но ще бъде също толкова тиха, също толкова икономична, също толкова пълна с функции и схеми на управление и не на последно място също толкова красива, ако някой въобще смята парче квадратна кутия с два вентилатора за красиво 😉

Към горните суперлативи добавете и факта че винаги ще дадем точен съвет кога тази машина е подходяща за Вас, както и точен монтаж, гаранционен и следгаранционен сервиз.

Разбира се не всичко е парфюм и рози. Като всяка инверторна машина от висок клас, било то и 4000лв по- евтина, частите й остават скъпи. Както и другите машини, този модел има две големи платки и един скъп компресор, всяко от които струва около 1000лв. Ако имате нестабилна ел. мрежа или чести токови удари, ще бъде добре да се насочите към по- простият модел LQ, който не се влияе от проблеми в мрежата. За щастие обаче, тъй като марката LG е добре разпространена в България и Европа, резервните части са винаги или налични или идват до 3-4 дена, така че евентуални проблеми се отстраняват възможно най- бързо, като ремонта може да се извърши от всеки техник запознат с LG  (в невероятния случай ние да спрем работим).

При сравняването с висок клас инверторни машини е лесно, ниската цена за същото качество винаги печели, но нека сравним нашата машина с някои китайски инверторни машини, които се предлагат на по- ниска цена:

На пазара се намират китайски инверторни машини с около 1000лв. по- ниска цена. Параметрите им изглеждат добри, функционално имат същите или сходни функции. И на практика вероятно е така- изглежда като добра сделка. Как се държат те при дългогодишна експлоатация- не знаем, вероятно не лошо, иначе нямаше да ги правят. Единственият проблем тук е фирмите, които ги продават. Те внасят специфичен продукт, който може и да не се предлага от друга фирма в Европа. Ако по някаква причина тази фирма изчезне, а за съжаление такива случаи има много, клиента остава с машина, която няма кой да сервизира, защото резервни части няма (освен ако не ги чакате от Китай), а за съжаление инверторните машини нямат взаимо заменяеми части като On/Off машини, за да може да я ремонтира всеки. Евентуална такава ситуация води до на практика изхвърляне на машината или пропускане на един сезон докато се намерят резервни части.

Оставям на вас да решите дали да вземете машина, която може и да е малко по- скъпа, но ще има гарантирани резервни части и ремонт, дори ние да изчезнем от лицето на земята или да рискувате с малко по- евтина, но слабо поддържана машина. И нека не забравяме, че ако най- ниската цена е основен фактор, нашият модел LQ остава най- логичният избор.

Надявам се с това да съм покрил основните причини около избора на модел ETM-Inverter. За всякакви въпроси относно функционалност, схеми за монтаж, оферти или други въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.

Поздрави,

Инж. Христо Спасов

Елтерм ЕООД

Може да харесате още

Инфрачервено отопление

Нагревателите тип инфрачервено отопление ще ви спестят разходи за енергия, като същевременно предлагат редица предимства за здравето и безопасността на вас и семейството ви. Те

Прочетете повече »