Електрически котли

Електрически котли Модел: “ТЕ-N”
Нов модерен дизайн eлектрически котли с пълен отоплителен комплект- циркулационна помпа, мембранен разширителен съд, предпазен клапан. Ново поколение микропроцесорно управление с графичен дисплей, позволяващо контрол на котела едновременно по 3 температури- външна, вътрешна и температура на водата. Постепенно превключване на нагревателните групи, на базата на криви построени от следенето на 3-те параметъра, което води до много икономична работа. Вграден седмичен програматор, избиращ автоматично оптималният режим за икономична работа както по време, така и по температура. Мощности: от 4kW до 18kW.   Гаранция- 5 години- Защото знаем какво произвеждаме!
Електрически котли TEKNIX, модел ESPRO
Нов неповторим дизайн eлектрически котли спечелил наградата Reddot за дизайн за 2023г. Неръждаем водосъдържател и нагреватели. Вградено Wi-Fi управление позволяващо достъп от всякъде до всички функции на котела. Пълен отоплителен комплект- циркулационна помпа, мембранен разширителен съд, предпазен клапан, термозащита на силова верига всички необходими защити. Мощности: от 6kW до 24kW. Гаранция- 5 години- Защото знаем какво правим!
Електрически котли Модел: “ТЕ”
Електрически котли с пълен отоплителен комплект- циркулационна помпа, мембранен разширителен съд, предпазен клапан. Ново поколение микропроцесорно управление с графичен дисплей, позволяващо контрол на котела едновременно по 3 температури- външна, вътрешна и температура на водата. Постепенно превключване на нагревателните групи, на базата на криви построени от следенето на 3-те параметъра, което води до много икономична работа. Вграден седмичен програматор, избиращ автоматично оптималният режим за икономична работа. Мощности: от 4kW до 36kW. Гаранция- 5 години- Защото знаем какво произвеждаме!
Електрически котли Модел: “EKCO.LN2”- произведен от фирма “Kospel”- Полша
Електрически котел предназначен за отоплителна инсталация и производство на битова гореща вода с пълен отоплителен комплект- циркулационна помпа, мембранен разширителен съд, предпазен клапан, филтър, байпасен вентил, термична защита, обезвъздушител, водосъдържател от неръждаема стомана. Силова част, изградена от симистерен блок с абсолютно безшумно и плавно превключване на нагревателните мощности. Микропроцесорно 6- степенно управление, автоматично избиращо необходимата оптимална, икономична мощност в зависимост от зададената и текущата температури на водата. Панел за управление, позволяващ да се наблюдава по всяко време- дебита на водния поток, текущата температура и включена мощност, както и кодове за грешки, подпомагащи диагностиката на евентулани проблеми. Мощности: от 4kW до 24kW.
Електрически котли Модел: “E”
Електрически модул за допълнение към съществуваща отоплителна инсталация с друг вид отоплителен котел (на твърдо гориво, нафта или др. ).Произвежда се в 2 варианта- с термостатно управление и с микропроцесорно управление със и без и вграден седмичен програматор (на снимката). Предпазен клапан, всички защити, изискващи се от БДС. Без циркулационна помпа и разширителен съд.  Мощности: от 4 kW до 1000 kW (серийни модели). Гаранция- 5 години- Защото знаем какво произвеждаме!
Електрически котли Модел: “ТП”
Електрически котли с пълен отоплителен комплект- циркулационна помпа, мембранен разширителен съд, предпазен клапан. Релейно термостатично управление, постепенно превключване на нагревателните групи. Безшумно действие. Компактен, прахово-боядисан ламаринен корпус. Произвежда се в два варианта- стенен и стоящ. Възможност за управление на котела през компютър или смартфон! Мощности: от 4kW до 36kW. Гаранция- 5 години- Защото знаем какво произвеждаме!
Електрически котли Модел: “Т”
Електрически котли с пълен отоплителен комплект- циркулационна помпа, мембранен разширителен съд, предпазен клапан, всички необходими защити по БДС. Микропроцесорно управление, LED дисплей, постепенно превключване на нагревателните групи. Възможност за комбинирано управление накотела по три показателя- температура на водата, външна температура и стайна температура. Мощности: от 4kW до 36kW. Гаранция- 5 години- Защото знаем какво произвеждаме!
Електрически котли Модел: “ТВ”
Електрически котли с пълен отоплителен комплект завграждане в стена– циркулационна помпа, мембранен разширителен съд, предпазен клапан, всички необходими защити по БДС. Могат да бъдат с управление тип ТЕ,Т или ТП. Безшумно действие. Компактен, прахово-боядисан ламаринен корпус. Мощности: от 4kW до 18kW. Възможност за управление на котела през компютър или смартфон! Гаранция- 5 години- Защото знаем какво произвеждаме!

Използване на различни видове котел за отопление

Електрически котли 1
Електрически котли – най – високо качество

Напредъка на отоплителните технологии в днешно време е готов да ни предложи купища от варианти за стопляне през студените месеци. Инсталацията на котел е едно от оптималните решения за постигне на цялостна топлина и комфорт в сградата. В същото време всички видове котел са на достъпни цени за масовия потребител. Първоначалната инвестиция, която трябва да вложите за котел не е толкова голяма, a напълно поносима за средния бюджет на едно домакинство. С отоплителна система на котел вие със сигурност получавате понижен разход на електроенергия и съответно олекотени сметки в бъдеще. Но трябва да имате предвид, че друг тип, по-скъпи от котел, системи за отопление могат да осигурят още по-ниски разходи, след поставянето им. Съществуват различни видове котел, като например – електрически котел, котел на пелети, котел на твърдо гориво. Върху тези продукти ще се спрем в този материал, разглеждайки основните им им плюсове и минуси. Ако сте решили да сменяте стила на отопление или в момента създавате ново жилищно пространство, ние ще ви помогнем в изграждането на компетенция относно видовете котел.

Виж повече:

Електрически котел – безпроблемен начин за уют през зимата

Електрически котли 2
Електрически котли – поръчайте сега!

Това е тип отопление, който ви предоставя възможност за постоянна температура, по ваша регулация в цялата сграда или къща, по изцяло опростен и улесняващ ви модел. Електрически котел работи на принцип, по който преобразува електрическата енергия в топлинна. Машината се състои от котелно тяло, което може да бъде поставено в отделно помещение или да стане част от вашия модерен интериорен дизайн. Проводниците на електрически котел са стандартни отоплителни тела като радиатори, парно, подово отопление. Съществуват специални видове електрически котел, които са предназначени и за осигуряване на битова топла вода и такива, които допълват функциите си и с това. Разновидностите електрически котел на Елтерм притежават седмичен програматор и възможност за управление през компютър или мобилен телефон. Следователно всичко, което се изисква от вас е просто да въведете желаната програма за работа. Основното предимство на електрически котел е това, че не се налага да полагате каквато и да е била друга грижа, като зареждане, почистване, набавяне и пренасяне на горивни материали. За оптимален принцип на действие, можете да прикачите електрически котел към такъв на пелети или твърдо гориво, а също така и да направите връзка към слънчеви колектори.

Котел на пелети – ново поколение екологични решения

Котел на пелети е страхотно решение както за жилищни сгради, така и за индустриални обекти. Съобразявайки площта, която ще отопляваме с параметрите на котела е възможно да се използва за достатъчно голямо пространство. Пелетите са все по-налагащ се висококалориен тип гориво и техните качества са безспорни. Когато се доверим на котел на пелети в нашето жилище или сграда, получаваме естествена топлина, без сажди и цапане, както при твърдото гориво. Просто изсипваме чувал с пелети в контейнера на нашия котел и избираме желаната програма на дигиталния дисплей. Пелетите са дървесина, произведена от отпадъчен материал на дървообработващи компании, така че работата на този вид котел се оказва максимално екологична. Ако проследите количеството вредни газове, които се отделят през комина, ще забележите, че те са нищожно малко. Когато свържете котел на пелети с радиаторната система, получавате постоянна естествена топлина в цялата къща. Освен това широко разпространено още е приложението за затопляне на битова гореща вода. Когато свържем котел на пелети към бойлера в къщата получаваме винаги топла вода за ежедневните нужди на едно домакинство. Ако температурата на горене започне да пада, просто бойлерът сам преминава на електричество. Седмичния програматор и мобилното управление налични при много от моделите котел на пелети дава възможността да настроите предпочитания от вас начин на действие, дори и да не сте у дома. А защитите, с които е оборудван, правят употребата и запалването на един котел на пелети абсолютно безопасна.

 

Котел на твърдо гориво

Електрически котли 3
Електрически котли 3 – доверете се на майсторите!

Тези отоплителни системи, могат да бъдат изработени от чугунен или стоманен материал. Ако свържете котел на твърдо гориво към локално парно си осигурявате приятна за сетивата естествена топлина в цялата сграда. Спирайки се на това решение правите икономия на голяма част от сметките от отопление. Освен, че използват енергийната мощност на твърдото гориво, някои от тези видове котел могат да бъдат свързани и към котел на пелети, с възможност на преминаване от едната степен на другата. Разнообразните модели са проектирани за различни пространства, като е важно площта на сградата да бъде съобразена с параметрите на един котел. Електронното управление позволява лесна и безпроблемна регулация, която не ви задължава да следите горенето или с други затормозяващи дейности. Със само две зареждания на котел бихте могли да си осигурите постоянна температура в цялото помещение и достатъчно топла вода.

 

Как да открием подходящия котел за нашите нужди

Електрически котли 4
Електрически котли – топ оферти

Предлагат се котли подходящи за малки, средни и големи къщи, според силата на техните мощности. Освен изброените дотук варианти, възможно е още поставянето на газов котел. Кое от предложенията ще изберете зависи , както от вашите необходимости и представи в ежедневието, така и от мястото, което сте предвидили да отоплявате. Елтерм разполага с доказан екип от професионалисти, които без проблем ще ви осигурят желаната информация и ще ви съдействат в процеса на взимане на решение. Съветите, които ще получите са реално практични, а не повлияни от търговски цели. Нека не забравяме, че освен всичко от важно значение е и финалната стъпка в покупката на. котел, именно неговото монтиране. Оразмеряването и монтирането имат съществена роля за правилната експлоатация и добрата работа на един котел. Специалистите на Елтерм поемат изцяло тази задача от първата до последната подробност, така че не се налага да се тревожите за нищо, нито пък да се затормозявате с излишни неща. Една от основните цели да фирмата е да предоставя на хората живеещи или обитаващи сградите хигиенни и безопасни условия, както и определено ниво на комфорт.

 

Направете своя избор на котел с Елтерм

В каталога на страницата в интернет можете да намерите добра информация относно предложенията на Елтермза различните видове котел. Ако искате да се запознаете по-обстойно с котел, който ви интересува, разбира се най-добре е да се свържете с нас или да посетите магазина на фирмата. А може би ви се иска да разгледате още някои отоплителни и климатични продукти, освен котел, вижте още термопомпи, слънчеви колектори, слънчеви панели, камина на пелети.

Използване на различни видове котел за отопление

Електрически котел – безпроблемен начин за уют през зимата

Котел на пелети – ново поколение екологични решения

Котел на твърдо гориво

Как да открием подходящия котел за нашите нужди

Направете своя избор на котел с Елтерм