Слънчеви колектори

Изпълняваме сларни инсталации на ниски цени, с високо качество и коректен монтаж! Моля попитайте за точна оферта!

Някои неща, които трябва да знаете за слънчевите колектори и инсталации, за да направите правилният избор!
Вижте тук !

Ценовата листа може да разгледате ТУК !

Готови комплекти за слънчева система в различни разновидности:

Стенен бойлер 80, 100, 120, 150л + оразмерен спрямо бойлера вакуумно тръбен слънчев колектор + еднощрангова соларна помпена група, разширителен съд, соларно управление и пропилен гликол.
Стоящ бойлер 160, 200, 300, 500л + оразмерен спрямо бойлера вакуумно тръбен слънчев колектор + еднощрангова соларна помпена група, разширителен съд, соларно управление и пропилен глико.

Соларни пакети за топла вода
Готови комплекти за слънчева система в различни разновидности:
Стенен бойлер 80, 100, 120, 150л + оразмерен спрямо бойлера вакуумно тръбен слънчев колектор + еднощрангова соларна помпена група, разширителен съд, соларно управление и пропилен гликол
Стоящ бойлер 160, 200, 300, 500л + оразмерен спрямо бойлера вакуумно тръбен слънчев колектор + еднощрангова соларна помпена група, разширителен съд, соларно управление и пропилен гликол
Вакуумно- тръбни слънчеви колектори Елтерм, модел ETM-VT
Състоят се от високо ефективни вакумни тръби, в които е инсталирана така наречената топлинна тръба (Heat pipe). Алуминиевата колекторна кутия е боядисана по специална технология. Този тип соларни системи е особенно подходящ , когато жилището разполага с локална отоплителна инсталация , за едновременното затопляне на водата в бойлера и от двата източника. Гаранция- 10 години!
Селективни слънчеви колектори Елтерм, модел Basic AL-S
Стандартен слънчев колектор с алуминиева рамка. Селективно покритие от 95%. Налични модели за вертикален монтаж и възможност за изработка на модели за хоризонтален монтаж! Добра странична и задна изолация (30мм. каменна вата и 30мм. каменна вата), свежда до минимум топлинните загуби в райони с ниски сезонни температури. Специално призматично стъкло, устойчиво на градушка (закалено стъкло). Абсорбера е направен от алуминий, обработен със селективно покритие в син цвят. Гаранция- 5 години!
Термосифонна система Елтерм, модел Standart
Термосифонна система под налягане със затворен кръг и мантел. Емайлиран водосъдържател. Неръждаем външен кожух. Вграден 4kW ел. нагревател с термостат. В комплект с поцинкована стойка за равен или наклонен покрив. Колекторите се връзват към мантел и системата се пълни с пропилен гликол, което и позволява работа при минусови температури. Капацитет- 120л, 160л, 200л, 250л, 300л.
Термосифонна система Елтерм, модел Delux
Термосифонна система под налягане с вакуумни тръби тип “топлинна тръба”. Неръждаем водосъдържател. Неръждаем външен кожух. Вграден 1,5kW ел. нагревател. В комплект с алуминиева стойка за равен или наклонен покрив. Капацитет- 160л, 180л.
Селективен колектор с вграден фотоволтаичен модул- за директно загряване на въздух
Слънчевият колектор загрява въздуха вътре в стаята с помощта на интегриран вентилатор. Вентилаторът работи със слънчевифотоволтаични панели, които също са вградени в устройството. Устройството може да взема свеж въздух или да рециркулира въздуха от затоплената стая. Също така е възможно за потребителя да го адаптира към частична рециркулация с добавка на свеж въздух. Във всеки случай въздуха се филтрира, преди да се нагрее и върне в стаята. Колекторът може да се инсталира на Южна, Югоизточна или Югозападна стена, на тераса или на покрива.

Всичко, което трябва да знаете за слънчевите колектори

Слънчеви колектори 1
Слънчеви колектори – най – високо качество

Слънчевите колектори са един от умните начини да бъдем полезни едновременно на себе си и природата. Имаме възможността да използваме чистата природна сила в ежедневния си бит, като това не просто оказва благоприятно действие върху здравето ни, а и има максимална енергийна ефективност. Образно казано Слънчевите колектори се явяват като проводник на естествени блага в ежедневието на все по-отдалечения от корените си човек. Подобна инвестиция като слънчеви колектори се възвръща години, дори десетилетия напред. Ето защо и финансовите ползи, които в бъдеще извличаме от веднъж направена инсталация на слънчеви колектори стават предпоставка за спокойствие и финансова стабилност. Безспорно, когато изберете да поставите слънчев колектор в своята къща, вила, фирмена сграда или малък хотел не просто залагате собствена стратегия в икономически план, а и изпълнявате истински дълг към планетата и бъдещите поколения.

Виж повече:

Слънчеви колектори – решение, вдъхновено от иновацията

В днешни дни съвременните технологии са напреднали до такава степен, че са готови да предложат на потребителя всякакви видове отопление, съобразявайки се с предпочитанията и особеностите на конкретните нужди. Тук вече идва въпросът в каква перспектива гледате на нещата и съответно търсите ли енергийна ефективност? Слънчевите колектори за разлика от уредите на ток, затоплящи въздуха и водата, улавят и използват слънчевите емисии. Този тип естествена енергия, притежава достатъчно широк потенциал за приложение във всички сфери, а чрез слънчеви колектори успява качествено да навлезе в и бита на всяко домакинство.

 

Предимства на слънчевите колектори пред други видове отопление

Слънчеви колектори 2
Слънчеви колектори – най – добрите предложения

Електрическите уреди най-често затоплят добре пространството само в определен радиус и имат нетраен ефект, т.е поддържат дадена температура само докато са включени, а след това пространствата бързо изстиват. Употребата на слънчеви колектори е именно този оптимален метод, който поддържа равномерна топлина в цялата сграда. След поставянето им слънчевите колектори, осигуряват винаги топла вода, няма защо да се тревожите, дали сте включили бойлера и ще стигне ли водата в него за нуждите на цялото семейство. През топлите месеци слънчеви колектори без проблем успяват да доставят 100% от топлата вода, необходима за дома. За разлика от отоплението на твърдо гориво, което също ни предоставя приятна за сетивата естествена топлина, слънчевите колектори не изискват никаква ежедневна дейност по зареждане, почистване или каквато и да е била поддръжка. Осигурявате на вашите домове и пространства чиста топлина, без дим, сажди, тежки миризми и вредни емисии за околната среда, посредством просто една инсталация на слънчеви колектори.

 

Слънчеви колектори – създадени за всекидневен комфорт с грижа към околната среда

Слънчевите колектори се оказват не само страхотна идея за вашите домове и имоти, а в крайна сметка и изгодна реализация. Има опция да бъдат монтирани на покрива на сградата, за да спестите място или защо не да се превърнат в част от вашия модерния дизайн в слънчева част от градината. След първоначалното поставяне на системата не е необходимо да влагате други разходи за поддържа на слънчевите колектори. В този ред на мисли е абсолютно сигурно, че само за няколко години вие ще възвърнете инвестицията си. През останалите години експлоатация на слънчеви колектори получавате чиста печалба на зелена енергия. Разбира се преимуществата на слънчевите колектори в дългосрочен план не са само в личен аспект, те са за цялото човечество. Дори през зимните месеци специално покритие на слънчевите колектори успява да улови инфрачервените лъчи на слънцето и да ги трансформира в енергия. Различните разновидности слънчеви колектори работят по определен начин и осигуряват различна ефективност през студените месеци.

 

Защитени и информирани в покупката на слънчеви колектори

Преди да предприемете стъпки на действие, бъдете сигурни в енергийната ефективност, която ще получавате в бъдеще, според вида на слъ

Слънчеви колектори 3
Слънчеви колектори – обадете ни се!

нчевите колектори и разбира се, техния брой. Важно е да се запознаете и с възможностите на пазара, тъй като биват предлагани слънчеви колектори абсолютно разминаващи се ценови диапазони. Ето защо ние от Елтерм разполагаме с висококвалифициран и добре обучен инженерно-технически екип,които ще ви помогнат с достатъчно подробна и реална консултация във вашия подбор на слънчеви колектори. Фирмата предлага богат асортимент на слънчеви колектори и като цяло отоплителни уреди и системи за всеки тип постройки. Така че съветите, които ще получите няма да бъдат пристрастни. Специалистите на Елтерм са винаги готови да ви помогнат с иновативни и модерни идеи за вашия дом. Основната мисия на Елтерм е предоставянето на обитателите на сградите, притежаващи слънчеви колектори хигиенни безопасни условия, както и високо ниво на комфорт.

 

Видове слънчеви колектори и тяхното предназначение

Слънчеви колектори 4
Слънчеви колектори – обърнете се към майсторите!

За да разберете какъв слънчев колектор би бил най-подходящ за вашето домакинство и потребление, първо трябва да сте наясно с разликите помежду им. Три са основните направления, в които се категоризират слънчеви колектори – такива, които загряват въздух, вода и такива които правят електричество (фотоволтаични). Нека се спрем на работещите с вода слънчеви колектори. Предназначението на този тип слънчеви колектори е да осигуряват топла вода за битовите нужди на предимно еднофамилни къщи. Те от своя страна се разделят на вакуумно- тръбни слънчеви колектори и плоски селективни слънчеви колектори. Плоските такива са отдавна наложили се на пазара, вече добре познати и масово разпространени. Сравнени с тях вакуумно- тръбни слънчеви колектори са не толкова популярни, но достатъчно иновативни, за да подобрят много от слабите страни на плоските селективни слънчеви колектори. Възможно е също така да използвате подобен тип селективен слънчев колектор за затопляне на въздуха в помещенията с помощта на интегриран вентилатор. Избирайки тези слънчеви колектори намалявате разходите си за отопление с 50% до 60%. Освен това забравяте за съществуването на влага и мухъл, което ги прави подходящи за влажни помещения като мазета, гаражи, фитнес зали и басейни. Селективните слънчевите колектори с интегриран вентилатор са идеална за използване също така във вили, защото ги поддържат цялостно топли и свежи. Страхотно приложение намират още в места, нуждаещи се от постоянен пресен въздух като офиси и училища и фабрики.

 

Изберете слънчеви колектори, за да сте сигурни в бъдещето

Ако вече знаете, че слънчевите колектори могат да се включат по оптимален начин в отоплението на вашият дом, можете да заповядате в магазина на фирмата или да разгледате каталозите в сайта ни. Открийте още полезна информация и иновативни начини за отопление и битова гореща вода като – термопомпи, пелетни котли и проточни бойлери.

Всичко, което трябва да знаете за слънчевите колектори

Слънчеви колектори – решение, вдъхновено от иновацията

Предимства на слънчевите колектори пред други видове отопление

Слънчеви колектори – създадени за всекидневен комфорт с грижа към околната среда

Защитени и информирани в покупката на слънчеви колектори

Видове слънчеви колектори и тяхното предназначение

Изберете слънчеви колектори, за да сте сигурни в бъдещето