Пелетни камини

Пелетна камина с водна риза Елтерм, модел Hydra-12, 16, 24kW
Напълно автоматизирана пелетена камина– 5 модулиращи степени на мощност, автоматично запалване, автоматично почистване, датчик за налягане, сензор за изгорели газове. Седмичен програматор. Ефективност 90%. !Камината има механизирана ситема с ръчка за почистване на топлообменника! Комплект с циркулационна помпа и предпазен клапан! Гаранция- 5 години на металните части, 2 години на електрониката! Цена от: 2370лв. за 12kW до 2590лв. за 24kW!
Пелетна камина суха Елтерм, модел Air- 6, 8kW
Напълно автоматизирана суха пелетена камина– 5 модулиращи степени на мощност, автоматично запалване, автоматично почистване, датчик за налягане, сензор за изгорели газове. Седмичен програматор. Дистанционно управление. Гаранция- 5 години на металните части, 2 години на електрониката! Цена 1380лв. за6kW и 1430лв. за 8kW!

Kамина на пелети – естествена топлина през студените месеци

Няма по-вдъхновяваща атмосфера, през студените месеци, от домашен уют и спокойствие, придружени с естествената топлина на огъня. Един от най-ефективните и практични начини за  постигане на тази съвършена идилия е камина на пелети. Електричеството в много случаи се оказва прекалено скъпо, а топлината, която поличавате – незадоволителна за нуждите на домакинството и изсушаваща въздуха в стаите. Печките на дърва и въглища успяват да създадат приятната топлина, но за разлика от една камина на пелети изискват постоянна грижа по поддържането на температурата. Освен това битовото горене е един от основни проблеми за повишените нива на фини прахови частица през зимата в големите градове. Избирайки камина на пелети, за отопление през зимата, се спирате на удачен и изгоден вариант. Всъщност използването на камина на пелети съчетава различни преимущества и ползи, нека да разгледаме някои от тях в следващите редове.

Виж повече:

Защо да изберем камина на пелети

Камина на пелети 1
Камина на пелети – високо качество

Камина на пелети е оптимално решение на задачата как да се отопляваме по достатъчно екологичен начин, без да залагаме предимно на електроенергия. Поставянето на камина на пелети във вашата жилищна сграда или работно място е начинание, което не изисква огромна инвестиция. В същото време тази камина на пелети работи за вас и сметките ви за ток икономично, с достатъчно висока ефективност на действие. Освен това, избирайки камина за пелети, получавате лесно обслужване, без сажди и дим, с което биха могли да се справят дори и децата. Просто изсипвате пелетите от чувала директно в камината на пелети и въвеждате желаната температура на дигиталния дисплей. Вашата камина на пелети е така създадена, че ще свърши всичко останало.

 

 Камина на пелети – какво я прави ефективна

Камините на пелети отделят нива на замърсяване, които са изключително приемливи за градска среда. Ефектът от използването на камина на пелети е постигане на естествена топлина, без електричество или дърва и въглища. Системата на една нова камина на пелети е изцяло автоматизирана. За функционирането си една камина на пелети използва стандартизирано гориво по европейски критерии. Този тип твърдо гориво представлява дървесини във формата на малки гранули, произведени от отпадъчен материал, най-често в дървообработващи компании. От това следва, че всяка камина на пелети работи за вашият комфорт в студените дни и нощи, задвижвана от рециклиран материал. Голяма част от полезното действие на камина на пелети се дължи на факта, че дървесните пелети имат висока плътност, около един и половина пъти повече от дървата, което ги прави калоричен тип гориво. Ако изберем камина на пелети, като начин за отопление си спестяваме и грижата за съхранение, която е необходима при дървата и въглищата. Дървесните пелети заемат доста по-малко място, поради тяхната хомогенност.

 

Камина на пелети  – принцип на действие

Зареждането става просто с изсипване на пелетие от чувала, който сте  закупили от кварталния пазар, право в предназначения за целта бункер на вашата камина на пелети. Разпалването не изисква задимяване на стаята или каквито и да е усилия от ваша страна, а се случва автоматизирано. В камината на пелети се подава на студен и топъл въздух, чрез тръба и вентилатор. Тази инсталирана вентилация на камина на пелети дава възможност в стаята да се вкарва и външен въздух. Тази функция на камина на пелети осигурява повече свежест и кислород в помещението. Подаването на материал в камерата на камина на пелети също е автоматизирано. Горивото попада в малка метална чашка, а през тръбичка до пелетите достига входящ въздух, който ги разпалва. Пламък получаваме от електрическа запалка, подобна на тези в колите. Всяка камина на пелети има дигитален дисплей за управление. Вие просто въвеждате желаната от вас степен на действие и програмите сами изчисляват дозата материал, която е нужна, за да работи съответната камина на пелети, поддържайки предпочитаната от вас температура. Не е нужно да се тревожите за задържането на топлината в стаята, след запалването на камина на пелети, защото автоматиката управлява дори процеса на горене.

 

Камина на пелети – едно от умните изобретения на съвремието

Камина на пелети 2
Камина на пелети – обадете ни се!

Светът днес се нуждае от подобни находчиво създадени технологии, които отменят човек в част от грижите, за които се налага да мисли ежедневно и в същото време работят в полза на околната среда. Камина на пелети е такъв тип гениално хрумване, което ни дава усещането не просто за физическа, а душевна топлина в домовете, за нас и нашите семействата. С едно задаване на предпочетената програма на камина на пелети, според метеорологичните условия и конкретната ситуацията се радвате на топлина в цялата къща или сграда. Факт е, че голяма част от материалът изгаря, така че димът и остатъците от сажди за почистване в камина на пелети са нищожни. Изхвърляне на контейнера е необходимо е да се прави на няколко дни, като просто го изваждате и го изсипвате в боклука. Някои модели камина на пелети имат дори опция за автоматично почистване. Друго безспорно предимство е това, че без проблем можете да командвате вашата камина на пелети и през мобилния си телефон. Няма съмнение, че камина на пелети е умен уред, който гарантира удобството и  едновременно постига автентично усещане за топлина .

 

Камина на пелети –  безопасна за вас и за природата

Има редица разпространени митове, които съществуват относно употребата на камина на пелети. Един от тях е, че в хомогенния съставна пелетите се слагат химикали, за да се улесни тяхното запалване. Можем да се избавим много лесно от това съмнение, като просто си обясним факта, че камина на пелети като ефективно, заради много високата температура, която се поддържа в камерата. Ако погледнем комина на къщата, при работеща камина на пелети, ще установим, че димът, който излиза е много по-прозрачен и по-малко в сравнение с други камини. Следователно и количеството въглероден диоксид, отделяно от камина на пелети е минимално.

 

През 2010г. Европейският съюз въвежда нови единни изисквания към дървесните пелети, валидни за всички страни-членки, които включват дължина, диаметър, пепел, съдържание на влага и др. С приемането на стандарта EN 14961-2 през 2010 г. се въвежда нов сертификат ENplus за пелети, използвани в котли за битова употреба, и EN-B за промишлени пелети, използвани в промишлени котли. Установяването на  единен стандарт за качество за битови и промишлени пелети позволява ясно отчитане на потреблението и качеството на продукцията.

 

Елтерм – на ваша страна в избора на камина на пелети

За да сте добре запознати с особеностите и нуждите на вашият дом или сграда и разликите в моделите камини на пелети, се доверете на специалистите на Елтерм. Те ще ви дадат добри съвети, за да  остането доволни в дългосрочен план. Разгледайте още начини за отопление или климатизация в нашия сайт или магазина на фирмата, като електрически котли, слънчеви колектори и други.

Kамина на пелети – естествена топлина през студените месеци

Защо да изберем камина на пелети

 Камина на пелети – какво я прави ефективна

Камина на пелети  – принцип на действие

Камина на пелети – едно от умните изобретения на съвремието

Камина на пелети –  безопасна за вас и за природата

Елтерм – на ваша страна в избора на камина на пелети