Котли на пелети

Комбиниран пелетен котел Елтерм, модел Pell
Напълно автоматизиран пелетен котел с възможност за лесно преминаване към дърва– 5 модулиращи степени на мощност, автоматично запалване, автоматично почистване, датчик за пламък, датчик за налягане, сензор за изгорели газове, три- ходов топлообменник с турболатори за по- ефективна работа, чугунена горелка( осигуряваща дълголетна работа). Седмичен програматор. Ефективност >91%. Гаранция- 5 години на металните части, 2 години на електрониката! Цена от: 4380лв. за 18kW до 5820лв. за 50kW!
Пелетен котел Елтерм, модел Tflux
Напълно автоматизиран пелетен котел за монтаж в малки помещение( необходим му е 1м2)- 5 модулиращи степени на мощност, автоматично запалване, автоматично почистване, датчик за пламък, датчик за налягане, сензор за изгорели газове, дву- ходов топлообменник с турболатори за по- ефективна работа и пружини с механизъм за лесно почистване, чугунена горелка( осигуряваща дълголетна работа). Седмичен програматор. Ефективност >91%. Комплект с циркулационна помпа, разширителен съд и предпазен клапан! Гаранция- 5 години на металните части, 2 години на електрониката! Цена- 4260лв. за 15kW и 4380лв. за 22kW!
Пелетен котел Елтерм, модел Compact
Напълно автоматизиран пелетен котел– 5 модулиращи степени на мощност, автоматично запалване, автоматично почистване, механично почистване на топлообменника чрез ръчка която се движи нагоре/надолу, датчик за налягане, сензор за изгорели газове, топлообменник с турболатори за по- ефективна работа, неръждаема горелка( осигуряваща дълголетна работа). Седмичен програматор. Ефективност >90%. Гаранция- 5 години на металните части, 2 години на електрониката! Стар модел, спрян от производство. Няма налични бройки!
Пелетни горелки Елтерм
Пелетна горелка, комплект с управление и неръждаем шнек 1,4м. Керамична запалка( 1200®̊ С). Автоматична настройка за 3 мин. Възможност за автоматична смяна на мощността на горелката на безброй степени без допълнителни настройки с 1 копче. Автоматично почистване! Горивна камера от неръждаема стомана. Възможност да гори царевица и костилки, но се нуждае от допълнителна настройка.
Стоманен котел на твърдо гориво Елтерм, модел Solid
Стоманен котел на твърдо гориво, комплект с верижен термостат и термометър.
Чугунен котел на твърдо гориво Елтерм, модел Cast
Чугунен котел на твърдо гориво, комплект с верижен термостат и термометър. КПД: 75%. 4-6 часа горене, Увеличена горивна камера.
Пелетна камина с водна риза Елтерм, модел Hydra-12, 16, 24kW
Напълно автоматизирана пелетена камина– 5 модулиращи степени на мощност, автоматично запалване, автоматично почистване, датчик за налягане, сензор за изгорели газове. Седмичен програматор. Ефективност 90%. !Камината има механизирана ситема с ръчка за почистване на топлообменника! Комплект с циркулационна помпа и предпазен клапан! Гаранция- 5 години на металните части, 2 години на електрониката! Цена от: 2370лв. за 12kW до 2590лв. за 24kW!
Пелетна камина суха Елтерм, модел Air- 6, 8kW
Напълно автоматизирана суха пелетена камина– 5 модулиращи степени на мощност, автоматично запалване, автоматично почистване, датчик за налягане, сензор за изгорели газове. Седмичен програматор. Дистанционно управление. Гаранция- 5 години на металните части, 2 години на електрониката! Цена: 1380лв. за 6kW и 1430лв. за 8kW!

 Котел на пелети – за нашето удобство и улеснение

Какво ни кара да предпочетем точно котел на пелети пред всички останали начини за отопление през студените месеци? Ако инсталираме радиаторна система, свързана с котел на пелети получаваме постоянна и еднаква температура на територията на цялата къща или сграда. Котел на пелети създава приятна естествена топлина, без ежедневни сажди, цапане, носене и зареждане на твърдо гориво. Често пъти отоплението на ток води до прекалено високи сметки през зимата, затова гледаме да го използваме икономично. Поставянето на котел на пелети ви кара да забравите лошата тръпка от затопляне само на една определена стая и изживяване на ужас, когато трябва да отидете до тоалетната или да се приготвите в коридора. Не бива да се пренебрегва и факта, че котел на пелети е значително по-екологичен начин за отопление, спестяващ множество вредни емисии на околната среда. При работата си котел на пелети отделя много по-малко количество вредни емисии, в сравнение с твърдото гориво. Пелетите се произвеждат от остатъчен дървен материал, а разходът на електричество значително пада, следователно този метод наистина спестяват природни ресурси.

Котел на пелети 1
Котел на пелети – високо качество
Виж повече:

Предназначение на котел на пелети

Котел на пелети 2
Котел на пелети – изберете най-доброто!

Използването на котел на пелети, всъщност се оказва универсално решение, което можем да приложим, според различните ни нужди и виждания. Достъпен за масова употреба, котел на пелети е инвестиция, която се възвръща в близко бъдеще. В същото време е абсолютно безопасен и лесен за употреба, всеки би могъл да постави котел на пелети в своята къща или апартамент, без значение на кой етаж се намирате. Освен това котел на пелети върши и чудесна работа за индустриални обекти. При съобразяване на параметрите, би могъл да отоплява достатъчно голяма площ. Работата на котел на пелети е безшумна, а топлината приятно уютна, така че перфектно би вписал в обстановката на офиса, фирмената сграда или учебно заведение. Има определени разновидности на котел на пелети, подходящи за монтаж в малки помещения и такива, чието тяло с без проблем, можете да поставите в стаята. Различните устройства котел на пелети от Елтерм имат приветлив стил и дизайн, който отлично би се вписал във всяка интериорна концепция.

Котел на пелети – достатъчно надежден и безопасен

Спирайки своя избор за отопление през зимата на котел на пелети със сигурност решаваш проблема със студа и едновременно с това губиш хамалогията по палене, чистене, поддържане на устройството. Но мнозина се съмняват в надеждността на един котел на пелети и възможността с него да работят различни членове на семейството. Когато закупите котел на пелети от Елтерм, той ще бъде достатъчно добре оборудван с всички необходими защити. Освен, че подаването на пелети и запалването става автоматизирано, един котел на пелети може да притежава и определени предупредителни системи за по-сигурно действие и ваше спокойствие. Датчик за пламък и датчик за налягане следят съответните нива, при действието на котел на пелети и алармират при тяхното надвишаване. А сензор за изгорели газове ви показва стойността на вредни емисии, които отделя вашия котел на пелети, колкото и незначително малко да са те. За да бъде комфортът на клиента максимален, има възможност за плавно и предварително регулиране. Непрекъснат надзор не е необходим, а за по-малък разход на гориво, съществува опция за оптимизация на процеса на горене.

Котел на пелети – неизменна част от ежедневието

Котел на пелети 3
Котел на пелети – свържете се с нас!

Веднъж поставили котел на пелети, получавате истински сътрудник в битовите нужди през зимните дни. Принципът на действие е напълно автоматизиран, просто изсипвате пелетите в контейнера и задавате желаната от вас програма. Някои видове котел на пелети притежават седмичен програматор, който ни улеснява дотолкова, че е необходимо да го настройваме само веднъж седмично. Избираме различните степени на мощност чрез дигиталния дисплей на котел на пелети или посредством мобилно приложение. Запалването на котел на пелети е също лесно, безопасно и може да се осъществи от всеки, чрез автоматична горелка на пелети. Друго широко приложение, което е на ваша страна през зимата е подгряването на гореща вода за битови нужди чрез вашия котел на пелети. По този начин ще имате винаги топла вода, без да се налага да включвате и изключвате до болка познатия електрически бойлер, който и без това никога не стига за цялото семейство. Поставяйки котел на пелети у дома забравяте за графика за къпане или миене на чиниите и спирате да се съобразявате с всички досадни фактори. Безпроблемно може да до свържете към един или няколко бойлера, а ако изключите котелът на пелети, бойлерът сам преминава на ток, когато температурата падне под нормата.

Оптималното решение – котел на пелети

Котел на пелети 4
Котел на пелети – обърнете се към професионалистите!

Когато правите такъв тип инвестиция в дългосрочен план е добре да сте запознати с всички плюсове и минуси на разновидностите котел на пелети, за да останете в крайна сметка, доволни. Пелетите са съвременен тип гориво, който все повече се разпространява, поради лесното си приложение и завидни ползи. Котел на пелети е един от уредите, които правят възможно използването им за битови нужди. Качествата на пелетите са безспорни и в тях няма съмнение, а цената им не е много по-различна от тази на твърдото гориво. Запознавайки се характеристиките и изгодите, ще установите, че котел на пелети е оптимален вариант, който ни осигурява приятно усещане за истинска топлина, винаги топла вода и икономични сметки. Освен това в котел на пелети почти не остава пепел, почистването отнема 5 минути и е необходимо да се прави на 2- 3 дни. Когато избереш котел на пелети си спестяваш цялата процедура по разпалване, която при твърдото гориво е необходимо да се повтаря през определен интервал часове, за да се поддържа огънят.

Котел на пелети – съвременен избор, който няма ви разочарова

Когато сте част от съвременния свят вие имате потребност от технологии, които да ви носят максимален комфорт и улеснение. Поставянето на котел на пелети е иновативно решение, изпитано в практиката. Ако вече знаете, че инсталирането на котел на пелети е вашата следваща стъпка заповядате в магазина на Елтерм или на страницата на фирмата, а ако ви се иска да се запознаете с още и различни варианти вижте още термопомпи, слънчеви панели

Котел на пелети – за нашето удобство и улеснение
Предназначение на котел на пелети
Котел на пелети – достатъчно надежден и безопасен
Котел на пелети – неизменна част от ежедневието
Оптималното решение – котел на пелети
Котел на пелети – съвременен избор, който няма ви разочарова