Инфрачервено отопление

Инфрачервен отоплител Alke Холандия- серия Sunrad Star
Инфрачервен излъчвател с мощност 2000W и 4 нива на контрол и дистанционно управление. За Хоризонтален или Вертикален монтаж. IP55 дизайн, позволяващ безпроблемна работа навън. Живот на лампата- 10000 часа. Гаранция- 2 години.
Инфрачервен отоплител Alke Холандия- серия Sunrad Rainbow
Инфрачервен излъчвател с мощност 2000W и с 4 нива на контрол и дистанционно управление. За Хоризонтален или Вертикален монтаж. IP55 дизайн, позволяващ безпроблемна работа навън. Живот на лампата- 10000 часа. Гаранция- 2 години.
Инфрачервен отоплител Alke Холандия- серия Sunrad Double
Инфрачервен излъчвател с мощност 3000W , разделени на две степени по 1500W с халогенна лампа. За Хоризонтален монтаж. IP55 дизайн, позволяващ безпроблемна работа навън. Гаранция- 2 години.
Инфрачервен отоплител Alke Холандия- серия Sunrad Triple
Инфрачервен излъчвател с мощност 4500W , разделени на три степени по 1500W с халогенна лампа. За Хоризонтален монтаж. IP55 дизайн, позволяващ безпроблемна работа навън. Гаранция- 2 години.
Инфрачервен отоплител Alke Холандия- серия Sunrad Rod
Инфрачервен излъчвател за индустриално приложение с мощност 3000, 4500, 6000W. За Хоризонтален монтаж. IP44 дизайн, позволяващ безпроблемна работа навън. Гаранция- 2 години.
Инфрачервен отоплител Елтерм- серия IRQ-R
Инфрачервен кварцов излъчвател в рубинен цвят (дълговълнов спектър) и термостатно управление. Мощност 1000W или 2000W. За Хоризонтален монтаж. Живот на лампата- 6000 часа. Гаранция- 2 години.
Инфрачервен отоплител Елтерм- серия IRQ-G
Инфрачервен кварцов излъчвател в златен цвят (късовълнов спектър) и термостатно управление. Мощност 1000W или 2000W. За Хоризонтален монтаж. Живот на лампата- 6000 часа. Гаранция- 2 години.
Инфрачервен отоплител Елтерм- серия IRA-R
Инфрачервен излъчвател в рубинен цвят (дълговълнов спектър) и дистанционно управление. Мощност 1000W или 2000W. За Хоризонтален монтаж. Живот на лампата- 6000 часа. Гаранция- 2 години.
Инфрачервен отоплител Alke Холандия- серия Sunrad Profesional
Инфрачервен излъчвател с мощност 1500W- халогенна лампа или 2000W- карбонова лампа. За Хоризонтален монтаж. IP55 дизайн, позволяващ безпроблемна работа навън. Гаранция- 2 години.
Инфрачервен отоплител Alke Холандия- серия Sunrad Strip
Инфрачервен излъчвател без светлина. Мощности от 600 до 4200W. За Хоризонтален монтаж. IP44 дизайн, позволяващ безпроблемна работа навън. Гаранция- 2 години.
Инфрачервен отоплител Alke Холандия- серия Sunrad Umbrella
Инфрачервен излъчвател без светлина. Мощности от 600 до 4200W. За Хоризонтален монтаж. IP44 дизайн, позволяващ безпроблемна работа навън. Гаранция- 2 години.
Инфрачервени панели ES-Systems- Чехия
Инфрачервен излъчвател с три лампи по 500W пригоден за монтаж под чадър. За Хоризонтален монтаж. IP55 дизайн, позволяващ безпроблемна работа навън.

Инфрачервено отопление

Нагревателите тип инфрачервено отопление ще ви спестят разходи за енергия, като същевременно предлагат редица предимства за здравето и безопасността на вас и семейството ви. Те обаче не са подходящ като основен източник на отопление, освен ако не отоплявате с инфрачервено отопление всяка стая (което едва ли би имало смисъл, ако целта е да спестите енергия).

И трябва да знаете, че има един случай, в който използването на инфрачервено отопление със сигурност ви дава сериозна преднина пред останалите методи и ще ви помогне да разберете разликата между използването на инфрачервено отопление в сравнение с конвенционалните отоплителни системи. Най-доброто решение за гаражи и силно проветриви помещения се нарича инфрачервено отопление. Това е мястото, където то наистина се отличава и ако искате да затоплите мазето, гаража или работилницата си, трудно ще успеете, без инфрачервено отопление.

Виж каталога ни с инфрачервено отопление

Виж повече:
Инфрачервено отопление 1
Инфрачервено отопление – високо качество

Инфрачервено отопление: как работи?

Ако знаете основния му принцип на работа, лесно ще разберете как използването на инфрачервено отопление може да ви спести разходи за енергия. Най-добрият начин за това е сравнението на разликата между стоенето на слънце и на сянка. Дори прогнозата за времето да обещава постоянна температура през целия ден, ще ви е нужен само момент, за да усетите, че когато сте на слънце ви е значително по-топло, отколкото на сянка. Това е така, защото слънцето е първият източник на инфрачервено отопление и с чрез инфрачервените лъчи нагрява обектите. Усещането за слънчевата светлина върху кожата ви е това, което чувствате, когато сте близо до инфрачервено отопление. Това ви помага да разберете и как чрез инфрачервено отопление имате възможност за по-директно затопляне на обектите, отколкото традиционните отоплителни системи.

Инфрачервено отопление: ниво на ефективност спрямо конвенционалните методи

Конвенционалните нагреватели разчитат на въздушния поток. Те използват енергия за загряване на въздуха във вашата стая, използвайки циркулация на топъл въздух, така че в крайна сметка вие сте заобиколени от горещ въздух. Този процес може да отнеме малко време. Същият метод използва и автомобила ви и затова трябва да поседите там няколко минути в студените зимни сутрини, търкайки ръцете си и молейки се отоплителната система да побърза.

 

Нагревателите, използващи инфрачервено отопление, от друга страна, директно нагряват обектите с инфрачервени лъчи. По отношение на ефективността от инфрачервено отопление, ефектът може да се погледне от различни гледни точки:

 

Можете да насочите лъчите, излъчвани от инфрачервено отопление по същия начин, по който можете да насочите слънчевата светлина към определена точка. Това означава, че разликата между стоенето пред източника на инфрачервено отопление и някъде другаде в стаята ще бъде значителна. Това може да бъде предимство, ако използвате инфрачервено отопление, докато стоите в ограничена зона на помещението, или недостатък – ако искате да се движите.

Панелите за инфрачервено отопление се нуждаят приблизително от 40% от енергията, необходима за осигуряване на същото ниво на топлина от конвенционалните нагреватели. Така че, без съмнение може да се каже, че използването на инфрачервено отопление е по-ефективно от конвенционалните методи, въпреки че не осигуряват същия обхват на топлината.

Конвенционалните отоплители ще са ви от полза, когато се движите из стаите. Например, можете да оставите вратата на банята отворена и влизайки там, ще усещате известна топлина, дори да няма отоплител в нея. Нагревателите с инфрачервено отопление не работят по същия начин – те са съсредоточени върху отоплението на определена зона, но го правят с по-малко от половината разход на енергия, в сравнение с конвенционалните методи за отопление.

Инфрачервено отопление 2
Инфрачервено отопление – топ оферти!

Опасно ли е за здравето използването на инфрачервено отопление?

Популярна тема за дискусии са предполагаемите рискове за здравето, свързани с използването на инфрачервено отопление. Поставяме акцента върху “предполагаемите”. Разбираемо е, че идеята за инфрачервено отопление като форма на електромагнитно излъчване може да бъде достатъчна, за да обезпокои хората и да доведе до изводи, като този, че ако прекарате много време пред излъчвателя на инфрачервено отопление, ще заприличате на костенурките Нинджа. Това е само мит, свързан с инфрачервено отопление.

 

Факт е, че някои форми на електромагнитно излъчване могат да бъдат вредни, например продължителното излагане на рентгенови или ултравиолетови лъчи може да е вредно за нас. Но това не означава, че всички форми на лъчение са вредни. Начинът, по който работят панелите за инфрачервено отопление изключва наличието на UV лъчение. Освен това, видимата светлина също е форма на електромагнитно излъчване и съдържа малки количества на радиация, която които са безобидни за нас.

Инфрачервено отопление 3
Инфрачервено отопление – свържете се с нас!

Инфрачервено отопление: още един поглед върху безопасността

Може би не е съвсем популярно, но всъщност има разлика между “инфрачервено отопление” и “лъчения, близо до инфрачервения спектър”. Панелите, излъчващи инфрачервено отопление са напълно безопасни за вашето здраве, за разлика от лъченията, които и са „близо до инфрачервения спектър“, които са по-интензивни и наистина може да доведат до потенциални опасности за здравето ви. Затова проверете внимателно източниците за инфрачервено отопление, в които се обяснява за вредите за здравето при използване на инфрачервено отопление. Може да става дума за грешка или неточен превод.

 

И сега, когато вече знаем, че използвайки инфрачервено отопление няма да ни изненада с придобиването на свръхсили, можем да разгледаме следващата тема, която прави сравнение между инфрачервено отопление и другите отоплителни системи от гледна точка на здравето и безопасността ви.

 

Инфрачервено отопление: нива на безопасност спрямо конвенционалните методи

Нагревателите, използващи инфрачервено отопление, имат няколко предимства пред конвенционалните методи, от гледна точка на здравето. Те са свързани с начина, по който лъчите от инфрачервено отопление затоплят тялото ви.

 

С инфрачервено отопление има по-малък риск от прегряване и възникване на пожар;

Инфрачервено отопление 4
Инфрачервено отопление – обадете ни се!

С инфрачервено отопление си осигурявате по-добро качество на въздуха.

Използването на по-малко енергия за същото количество топлина, освен че влияе на сметката ви за електричество, дава и друго предимство на нагревателите с инфрачервено отопление, а именно – по-малко е вероятно самият механизъм за инфрачервено отопление да прегрее. За сметка на това повечето електрически и газови нагреватели понякога могат да са доста рисковани в това отношение. Това води и до допълнителни неудобства, а именно, че се притеснявате да оставите отоплителните тела да работят, когато сте извън къщи, както и по-чести разходи за поддръжка, за да се уверите, че всичко работи безопасно. С инфрачервено отопление няма да срещате подобни усложнения.

Освен това, за да осигурят повече топлина в дома ви, конвекторните нагреватели използват циркулация на въздуха. Ако тези отоплителни тела работят през целия ден, това може да изсуши въздуха доста бързо, а това не е много полезно не само за кожата ви, но и за цялото тяло, като може да доведе до спад на имунитета и дихателни проблеми. Излъчвателите за инфрачервено отопление не разчитат на циркулацията на въздуха и съответно този проблем при тях е решен.

 

Друг недостатък на конекторите е, че използването само на един филтър при по-ниския клас отоплители, а това означава, че с въздуха, въртите и праха в дома си. Няма нужда да споменаваме защо това не е най-доброто решение за дома ви. Но и този недостатък не може да се припише на нагревателите за инфрачервено отопление, защото те загряват обектите директно, без помощта на въздуха, което означава и че дори навън да е хладно, можете да отворите прозореца за малко свеж въздух, без да се притеснявате, че топлината от инфрачервено отопление ще “избяга”.

Инфрачервено отопление

Инфрачервено отопление: как работи?

Инфрачервено отопление: ниво на ефективност спрямо конвенционалните методи

Опасно ли е за здравето използването на инфрачервено отопление?

Инфрачервено отопление: още един поглед върху безопасността

Инфрачервено отопление: нива на безопасност спрямо конвенционалните методи

С инфрачервено отопление си осигурявате по-добро качество на въздуха.