Слънчеви панели

Изпълняваме соларни инсталации на ниски цени, с високо качество и

коректен монтаж! Моля попитайте за точна оферта!

 

Слънчеви панели – мисия и значение

 

Слънчеви панели 1

Слънчеви панели – най-доброто от нас

Поставянето на слънчеви панели отдавна вече не е ексцентрична или нестандартна идея.  Напротив навсякъде в ежедневието ни заобикалят под различна форма и с различно предназначение инсталации от слънчеви панели. Още от древността хората са използвали слънцето за енергийни цели. За разлика от останалите горива слънчевата енергия е неизчерпаем източник на ресурси и единственият напълно възобновяем. Ето защо използването на слънчеви панели е изключително природосъобразен начин на отопление. През последните 20 години, от края на миналия век и началото на новия, все повече хора пристъпват към използването на слънчеви панели и по този начин те все по-широко навлизат в гражданските сфери на живот. Слънчеви панели представляват плосък тип слънчеви колектори, които абсорбират дневната светлина и я превръщат в чиста енергия за битово потребление у дома. Използване на слънчеви панели е екологично издържан и рентабилен вариант за подпомагане на отоплението в цялата къща и покриване на нуждите от битова топла вода. Възможно е слънчеви панели да бъдат свързани с радиаторната система на целия дом, хотел, офис или еднофамилна къща, за да осигурят вашия пълен комфорт и спокойствие. Добър вариант за подобен тип помещения е предлаганият от Елтерм Селективен колектор с вграден фотоволтаичен модул- за директно загряване на въздух. Слънчевият колектор загрява въздуха вътре в стаята с помощта на интегриран вентилатор. Вентилаторът работи със слънчеви фотоволтаични панели, които също са вградени в устройството. Устройството може да взема свеж въздух или да рециркулира въздуха от затоплената стая. Също така е възможно за потребителя да го адаптира към частична рециркулация с добавка на свеж въздух. Във всеки случай въздуха се филтрира, преди да се нагрее и върне в стаята. Колекторът може да се инсталира на Южна, Югоизточна или Югозападна стена, на тераса или на покрива. Във всички случаи ще е необходим канал Ø125.

 

 

 

 

Как става поглъщането на енергия от слънчеви панели

 

Слънчевите панели, наричани още соларни панели или фотоволтаични, осъществяват протичането на електрически ток, под въздействието на светлината. Устройството на слънчеви панели представлява сбор от слънчеви клетки. Слънчевите топлинни приложения съставляват най-широко използваната категория на слънчеви технологии. Тези технологии използват слънцето за затопляне на вода и отопление, вентилация, готвене, дестилиране и дезинфекция на вода и много други. Възпроизведеното електричество зависи от количеството слънчева светлина, която пада върху вашите слънчеви панели. Качествени слънчеви панели могат да работят без проблем две или повече десетилетия. Когато слънчеви панели са произведени от нискокачествени материали, животът им е значително по-кратък, в повечето случаи около 5 години. Затова, когато предприемате подобна стъпка като инсталация на слънчеви панели, най-добре залагайте на изпитана тактика. Информираността в този случай е от първостепенна важност. Експертите от Елтерм са правилните хора, от които ще получите информация за разновидностите слънчеви панели и ще ви насочат, съгласно тяхното предназначение и потребностите на вашата сграда.

 

 

 

Слънчеви панели – приложение и ползи

 

Слънчеви панели 2

Слънчеви панели – изберете най-доброто

Най-често срещаното приложение на слънчеви панели е за нагряване на топла вода. Това става чрез двувалентни бойлери, които съчетават в действието си мощност извлечена от слънчеви панели и електричество. Зелената енергия, която получаваме от лъчите на слънцето през деня, уловена от слънчеви панели се оползотворява, за далеч по-икономичната работа на бойлера у дома, в сравнение с електричеството. Всичко, което се изисква от вас е еднократно да програмирате градусите на водата, които желаете да се поддържат постоянно. Когато температурата падне под нивото, на което сте задали програмата, бойлерът сам превключва на ток. Бойлерът би могъл да бъде тривалентен, т.е. да се свърже освен към електричество и слънчеви панели и към котел на пелети или термопомпа. Произведената мощност от слънчеви панели може да се свърже с подово отопление, което да преминава през тези стаи на къщата, които желаете. Такъв тип многофункционална система, на която можете да разчитате за покриването на всички нужди на дома са Вакуумно- тръбни слънчеви колектори Елтерм, модел ETM-VT. Състоят се от високо ефективни вакумни тръби, в които е инсталирана така наречената топлинна тръба (Heat pipe). Алуминиевата колекторна кутия е боядисана по специална технология. Този тип соларни системи е особенно подходящ , когато жилището разполага с локална отоплителна инсталация , за едновременното затопляне на водата в бойлера и от двата източника. Гаранция- 10 години!

 

 

 

Къде можем да позиционираме слънчеви панели

 

При осъществяването на връзка между слънчеви панели и бойлер, тялото на бойлерът може да бъде поставено на покрива или да бъде в дома. Има множество мнения и теории за това кое от двете е по-добре. При инсталация в на покрива, губите няколко литра разход, докато водата стигне до вашия дом, ако сте на по-нисък етаж. Единственият проблем, който може да се появи е свързан с изнесен бойлер на покрива и слънчеви панели на покрива е при наличието на снежни покривки през зимата. В този случай трябва да се грижите вашите слънчеви панели да не бъдат затрупани със сняг, защото в противен случай не биха могли да осъществяват контакт със слънцето. При бойлерите, точно както при слънчевите панели действието на околната среда също би могло да окаже ефект. Чрез подвижните слънчеви колектори може да се избегне проблема с неблагоприятни външни фактори. Освен покрива, вашите слънчеви панели биха били идеално позиционирани в дворно пространство с подходящо изложение. Когато са на равна повърхност слънчеви панели се поставят под ъгъл от 45 градуса, а в случай че съществува наличен наклон, при инсталация на покрив, например, ъгълът на градусите се преизчислява.  Добър вариант при затруднения с поставянето устройствата е предлаганата от Елтерм термосифна система, модел Delux. Термосифонна система под налягане с вакуумни тръби тип „топлинна тръба“. Неръждаем водосъдържател. Неръждаем външен кожух. Вграден 1,5kW ел. нагревател. В комплект с алуминиева стойка за равен или наклонен покрив. Капацитет- 160л, 180л.

 

 

 

Слънчеви панели – можем ли да разчитаме на тяхната ефективност през зимата

 

 

Слънчеви панели 3

Слънчеви панели – изберете от нас

Извличаното количество енергия от слънцето, посредством слънчеви панели, все пак зависи от температурата на наоколо и от температурата на водата в градската среда, не можем да очакваме същия ефект, както през лятото. Освен стандартните открити слънчеви панели, бихме могли да изберем и такива от затворен тип. Разбира се, изготвяйки своя план за инсталация на слънчеви панели, трябва да имате предвид, че има значение в какъв климатичен регион се намирате. Ако сте в планинска местност или друго място, характеризиращо се с ниски градуси през зимата вашите слънчеви панели трябва да бъдат от затворен тип. За оптимална употреба могат бъдат използвани т.нар. „следящи устройства“, които следват пътя на слънцето и улавят максимално количество енергия. Ако са ви необходими слънчеви панели, подходящи за целогодишно приложение, със сигурност няма да сбъркате с избор на Селективни слънчеви колектори Елтерм, модел Basic AL-S. Стандартен слънчев колектор с алуминиева рамка. Селективно покритие от 95%. Налични модели за вертикален монтаж  и възможност за изработка на модели за хоризонтален монтаж! Добра странична и задна изолация (30мм. каменна вата и 30мм. каменна вата), свежда до минимум топлинните загуби в райони с ниски сезонни температури.Специално призматично стъкло, устойчиво на градушка (закалено стъкло). Абсорбера е направен от алуминий, обработен със селективно покритие в син цвят. Абсорбера със селективно покритие е идеален за региони с висока дифузната радиация и ниски температури, усвоява до 16% повече слънчева радиация зимните месеци в сравнение с прости черни, хромирани абсорбери. Този метод на покритие не е токсичен и не замърсява околната среда, като същевременно запазва стабилни механични и оптични свойства при високи и ниски температури. Гаранция- 5 години!

 

 

 

Слънчеви панели – навсякъде около нас

 

Слънчеви панели могат да бъдат прикачени към уличното осветление. По този начин слънчевата енергия осветява града или селото, където се намира. Освен това напоследък се прилагат в красиви улични пейки – смесица между произведение на изкуството и незаменима част от градската среда на бъдещето. Този тип скамейки със слънчеви панели могат да подават енергия към зарядно за телефон, лаптоп или фотоапарат. Няма нужда да се въртите в кръг и да търсите най-близкото кафене, когато имате важен разговор, а батерията ви пада, просто трябва да седнете на пейка, генериращи дневните лъчи и да използвате заряда. Създадени са дори коли, чиито покриви притежават слънчеви панели, свързани с двигателя. Всички тези разнообразни употреби доказват как един древен начин на затопляне се е превърнал в технология, безпогрешно вписваща се в пулса на съвремието.

 

 

Слънчеви панели от Елтерм – разумни съвети и добри предложения

 

 

Свържете се с професионалния екип на Елтерм, те ще ви дадат всички необходими насоки и препоръки по темата . Посетете магазина  на фирмата  и страницата в интернет и разгледайте още интересни възможности и оферти като например термопомпи, пелетни котли, проточни бойлери.

Слънчеви панели – мисия и значение
Как става поглъщането на енергия от слънчеви панели
Слънчеви панели – приложение и ползи
Къде можем да позиционираме слънчеви панели
Слънчеви панели – можем ли да разчитаме на тяхната ефективност през зимата
Слънчеви панели – навсякъде около нас
Слънчеви панели от Елтерм – разумни съвети и добри предложения