Защо да изберете термопомпа от Елтерм ЕООД

Защо да изберете термопомпа от Елтерм ЕООД

Сигурен съм, че всяка друга фирма ще опише тук колко добър е техният продукт, как там някъде, дълбоко в него, има специална патентована, част която го прави уникален и незаменим. Може би производителят на съответната марка е огромен завод с милиарди оборот, което само по себе си изгражда доверие. Може би фирмата, която го внася, е на пазара от 30 години и има милиони оборот.

Аз ще избягам извън тези общоприети граници.

Честно казано съм на мнение че няма особено значение каква термопомпа ще купите- дали ще бъде от реномирана марка на тройна цена или пък ще бъде китайска термопомпа от електронен магазин, който продава и месомелачки, сешоари и градинска тор, а пък може би дори и преработен климатик от кварталния хладилен техник. Всички изброени по-горе машини ще вършат една и съща работа- те са и ще се държат като термопомпи и ще отопляват жилището ви 2 до 3 пъти по- евтино от всеки друг вариант за отопление. Да, по- скъпите и реномирани машини в най- добрия случай ще го правят с 10% по- икономично, но 10% на сметка от 1500лв/зима са 150лв на година, а разликата в цената на машината може да бъде 10-15000лв. Няма да коментираме факта че и те се развалят и се чака със седмици за безумно скъпи и неналични части.

Това, което наистина има значение е ОТ КОГО купувате термопомпата.

В момента е много модерно да се продават термопомпи и фотоволтаични панели. Всеки бизнес с едни свободни 50-100 хиляди лева е внесъл по един контейнер с термопомпи и панели от Китай и ги продава редом с месомелачките и лопатите в електронния си магазин. Самите термопомпи никак не са лоши- дошли са от огромни заводи, в тях е вложена мисъл и сърце и продуктът е добре реализиран. Проблемът идва след това. Какво ще стане след година-две, когато вече не е толкова модерно да продаваш термопомпи като топъл хляб и същите тези фирми спрат да ги внасят защото не им е рентабилно? Кой ще поддържа закупените машини с 2-3 години гаранция или пък след гаранцията? Това са сериозни машини, проблемите с тях са комплексни и изискват сериозен технически опит (които далеч не много хора имат), закупуването им не е като да се вземе пале с тухли, това е ангажимент и обвързаност на продавача  с купувача, чийто край не идва с продаването на машината, а 20 години след това, когато тя излезе от експлоатация.

Ние сме фирма, която е на пазара на отоплителна техника вече 27 години.

Основната ни дейност е била и ще бъде да произвеждаме и монтираме термопомпи на частни домове.

Ние не продаваме лопати, месомелачки, градинска тор и сега да сме решили да продаваме и термопомпи защото сега е вървежно.

Ние не се занимаваме с “грандиозни” обекти с неясно финансиране, Ние сме насочени предимно към крайни клиенти, частни домове и малки и средни бизнеси. В последните години имаме поризведени и монтирани повече от 1000 машини.

Ние работим от сутрин до вечер и правим термопомпи, които отиват в домовете на хората. Постарали сме се да разработим модели, които да са подходящи за джоба на средния българин и се стараем да ги подобряваме където и когато е необходимо. Имаме различни машини, които са подходящи за различни ситуации и най-важното имаме хора които да ви консултират правилно за всяка една ситуация. Не са редки случаите в които сме връщали или разубеждавали клиенти да купуват наш продукт, ако сметнем че няма да им свърши правилната работа.

Ние не сме един майстор които вчера е решил да отвори фирма и да почне да прави/внася термопомпи, а утре ще махне с ръка и ще се скрие като го засипят проблемите. От години инвестираме в това да се подобряваме. Инвестирахме в модерен цех с площ от близо 1000м2. Инвестирахме в складова наличност на материали за стотици термопомпи. Инвестираме в солиден и компетентен екип и богат набор от инструменти.

Монтажът на една машина може да бъде осъществен и в рамките на един ден. Имаме капацитета и го правим – да монтираме близо 300 машини годишно на различни жилища, всеки ден. Монтажите ни са с високо качество и включват всички задължителни елементи като буфери, циркулационни помпи, филтри и т.н. Не пестим от нищо което би могло да наруши работата на системата.

Фирмата разполага с четирима високо квалифицирани сервизни хладилни техници и близо 20 души, ангажирани в сглобяването и монтажа на термопомпите.

Разполагаме с всевъзможни инструменти за десетки хиляди левове за диагностициране и ремонтиране на всевъзможни проблеми, които биха изникнали по време на експлоатацията на всяка една термопомпа.

Ние сглобяваме машините си тук, в България- някои части като компресори и питите на външните тела са внесени от Китай, други  – като управления, топлообменници, циркулационни помпи и други елементи са от уважавани Европейски производители. Всеки един човек е добре дошъл във фабриката ни, за да види какво и как го правим. При желание можете да видите и говорите с клиенти които имат и ползват наши машини с години- всеки един модел, всяка една мощност. Няма нещо което да сме решили да правим и предлагаме от вчера, няма нещо което да не е тествано с години! Няма нищо което да искаме да скрием или замажем! Всичко е прозрачно и ясно като бял ден.

Държим складова наличност от стотици части за всеки един модел и мощност машина. Каквото и да се случи, частта е на склад при нас и проблемът се отстранява до ден.

И точно поради всички гореописани предимства, даваме ГАРАНЦИЯ от 5 години- пълна, на всички елементи и монтажа. Всичко се ремонтира за наша сметка, в рамките на ден-два. НЕ чакате части, НЕ плащате хиляди левове за части или за труда на сервизния техник или за транспортни разходи до където се намирате.

Казвам всичко това защото за мен всички термопомпи са почти еднакви- следват еднакъв принцип на работа, имат сходни параметри. Ако една машина е направена да бъде термопомпа, то тя е термопомпа- няма почти нищо в нея което да пропуснеш или да спестиш така че тя да харчи повече от другите термопомпи или да е генерално по- лоша. Всяка една машина в която някой е вложил умисъл и сърце и я е изкарал от съвкупност от части до готов продукт заслужава своето място на пазара.

Ако вие търсите „най- марковото“ и „най- лъскавото“ защото на това сте свикнали, вероятно не сме за вас. Ако обаче търсите един добре помислен и надежден продукт на възможно най-добра цена, който да върши това за което го купувате – да отоплява жилището ви възможно най-икономично, то тогава нашата фирма е правилният избор зa Вас.

Направете правилният избор, а ние ще му вдъхнем живот с най- добрите гаранционни условия в бранша!

Доверете се на фирма „Елтерм“, а ние ще запазим доверието ви за години напред!

Поздрави,

инж. Христо Спасов

Елтерм ЕООД

Може да харесате още

Инфрачервено отопление

Нагревателите тип инфрачервено отопление ще ви спестят разходи за енергия, като същевременно предлагат редица предимства за здравето и безопасността на вас и семейството ви. Те

Прочетете повече »