Пелетна Горелка

 Фактори, които трябва да знаем при подбор на пелетна горелка

Пелетна горелка представлява устройството за запалване на едни от най-екологичните методи за отопление – котли на пелети, които се явяват като алтернатива на котлите на твърдо гориво. Пелетните горелки са широко разпространени, поради тяхната приспособимост към различни видове машини. И понеже пелетна горелка е достатъчно иновативна технология, тя приляга на вашия стил на живот, като в същото време създава естествена топлина. Най-често пелетните горелки биват изцяло автоматизирани, следователно подаването на пламък изисква просто програмна настройка и натискане на едно копче. Степените, с които разполагате могат да бъдат безброй и също се сменят автоматично, в зависимост от температурата. Почистването на пелетна горелка отнема също няколко минути и има опция да се случва автоматично- самопочистване.  Една пелетна горелка може да бъде прикрепена към вече съществуващ котел, като позволява изгарянето на отпадъчни материали като остатъчна дървесина и други видове биомаса.

Защо изборът на пелетна горелка е от значение

Пелетна горелка 1
Пелетна горелка – Качество и достъпност
Може би пред вас изниква въпросът – каква е причината тази пелетна горелка да бъде толкова важна, след като други елементи от котелът вършат по-голямата част от работата.   Камерата на пелетния котел е основният елемент от отоплителната система, която работи за покриване на нуждите от топла вода и създаване на комфортна среда в цялата къща или сграда. Всъщност, без пелетна горелка задействането на цялата система би било практически невъзможно. Изборът на качествена и съобразена с условията пелетна горелка е съществен момент в създаването на инсталацията, защото от това зависи колко бързо и с какви усилия ще се осъществява запалването. Както произвеждането на пламък и разпалването, така и почистването на вашата пелетна горелка са рутинни дейности, които макар и отнемащи малко време, ще станат част от ежедневието на обитателите, грижещи се за сградата. В този ред на мисли е добре да подберете пелетна горелка, пасваща отлично на предпочитанията и спецификите на дома ви. Такава пелетна горелка, която да ви улеснява максимално по пътя към създаването на комфортна атмосфера.

Как се осъществява запалването чрез пелетна горелка

Вариантите за взаимодействие с пелетна горелка могат да бъдат различни, но в този материал ще разгледаме няколко общи случая. Вратата на котелът често има място, специално определено за пелетна горелка. Там уредът се закрепва. Принципът, на който една пелетна горелка работи осигурява възпламеняване на огъня по автоматичен начин.  Освен това пелетна горелка може да бъде използвана като алтернатива на котел или камина на твърдо гориво, както и за преустройство на съществуваща инсталация от твърдо гориво, нафта или други. Пелетна горелка е такъв тип отоплителна система, че безпроблемно да се задейства, изгаряйки биомаса като костилки и други отпадъчни материали. За да стартирате подаването на мощност, необходима за работата на вашата пелетна горелка е необходимо просто да настроите таймера, чрез дигитален дисплей и да зададете желана програма. Колкото по-подробна настройка направите, съобразно температура и параметрите на помещението, толкова по-оптимална ще бъде работата на тази пелетна горелка.

Инсталация и монтаж на пелетна горелка

Пелетна горелка 2
Пелетна горелка – поръчайте сега!

Прикачването на пелетна горелка към вече съществуващ котел, всъщност не е дълъг и отегчителен процес, когато следвате просто няколко съвета. Това е действие, което трябва да се случи само веднъж, след което просто зареждате с пелети захранващия бункер.  Мястото, където се поставя пелетна горелка е на вратичката, се изрязва. След това включвате вашата пелетна горелка и я управлявате изцяло от дигиталното управление. Там ще проследите точно кога ашината се почиства, в кой момент става самото подаване на пелети, а след това и запалването. След това екранът на пелетната горелка ще ви даде информацията, че горелката е в процес на разпалване до достигане на максимална мощност. А преди монтирането на самия бункер е необходимо да предвидите определено място за това. Освен това, когато предприемате поставяне на пелетна горелка към вече съществуваща система или решите да се доверите изцяло на нея, трябва да предвидите място, където да складирате пелетите. Поради фактът, че представляват калоричен тип гориво, няма да се налага често да мислите за тяхното набавяне и презареждане, но все пак е добре да имате предвид пространство, където да разполагате ресурсите за новата ви пелетна горелка. Още куп други фактори биха могли да са от значение, когато инсталирате пелетна горелка като например – основа за поставяне, електрозахранване, топлоизолация или вентилация на помещението. Но всички тези предпоставки се отнасят в частност за конкретната постройка, така че най-добре е да се обърнете към професионалистите от Елтерм. Те с радост ще предоставят своето компетентно мнение, съвети и напътствия в процеса на избор на пелетна горелка.

Какво ни кара да предпочетем пелетна горелка пред останалите варианти

Пелетна горелка 3
Пелетна горелка – Купете от нас!

Пелетна горелка се отличава като често предпочитано средство за отопление, поради своята висока ефективност и отлична съвместимост с други отоплителни тела. Всичко, което се изисква е просто котелът, независимо дали е пелетен или на твърдо гориво, да бъде монтиран правилно. По този начин пелетната горелка обещава по-леки сметки и мечтана атмосфера у дома, през студените месеци, без да вредите на околната среда. Едни от най-значимите предимства на пелетна горелка е това, че се самопочиства. Спестявате си време и усилия, както и неприятни сажди, дим и пепел в обитаваното помещение. Друго качество, което често превръща дадена пелетна горелка в предпочитан уред за дома е бързият и лесен монтаж. Не е необходимо да отделяте прекалено много време в подготовка или инсталация. Разбира се, надеждността е гарантирана. Всяка пелетна горелка от ново поколение, притежава всички необходими защити, съобразени по европейски стандарти. Този факт обещава комфорт по време на експлоатация, като можете да поверите грижата по запалване и настройка на пелетна горелка на всички членове от семейството, без се притеснявате от опасности.

Разберете коя е подходящата пелетна горелка за вас

Може би вече сте събрали достатъчно информация по темата за пелетна горелка и ви се ще да разгледате нагледно някои варианти или да получите индивидуална консултация  от  специалист.  Заповядайте в магазините на Елтерм, където с радост за вашите въпроси ще се погрижат екип от професионалисти. А ако желаете да се запознаете с още варианти за отопление и климатизация погледнете камина на пелети, термопомпа, слънчеви колектори.

Фактори, които трябва да знаем при подбор на пелетна горелка
Защо изборът на пелетна горелка е от значение
Как се осъществява запалването чрез пелетна горелка
Инсталация и монтаж на пелетна горелка
Какво ни кара да предпочетем пелетна горелка пред останалите варианти
Разберете коя е подходящата пелетна горелка за вас

Може да харесате още

Инфрачервено отопление

Нагревателите тип инфрачервено отопление ще ви спестят разходи за енергия, като същевременно предлагат редица предимства за здравето и безопасността на вас и семейството ви. Те

Прочетете повече »