Термопомпа Въздух-Вода

Защо избираме термопомпа Въздух-Вода и кое я отличава

Най-широко разпространеният вид, на пазара, сред термопомпите е именно термопомпа Въздух-Вода и сега ще ви запознаем с основните причини за това. Може би вече сте сигурни в качествата на термопомпите, но не знаете кой вид би бил по-подходящ за вас и характеристиките на сградата ви? В този материал ще ви разкрием малко по-подробно същността и спецификите на термопомпа Въздух-Вода. Ако искате да получите високо ефективни отопление, климатизация и топла вода и то със само една инсталация, вашето разумно решение се нарича термопомпа Въздух-Вода. Тази машина се монтира лесно и не заема много място. Термопомпа Въздух-Вода дава отговори на много въпроси, които изникват пред нас и изискват решение не само през зимата, а напротив целогодишно. Термопомпа Въздух-Вода е едно екологично издържана система, която действа задвижвана от възобновяема енергия и в същото време се отразява максимално икономично за вашите сметки в бъдеще. Точно поради тези факти термопомпа Въздух-Вода намира широко приложение в битовите нужди на домакинствата. Не се колебайте и вие да предприемете крачката към един по-умен и екологично съобразен свят.

Какво прави термопомпа Въздух-Вода ефективна

Термопомпа въздух вода 1
Термопомпа въздух вода – Купете сега!

Много голяма част от сметките на едно семейство се генерират от разходи за отопление, постоянно включен бойлер и работещ климатик през летните месеци. Въпреки това топлината, която получавате срещу тези непосилни разходи е незадоволителна или близка до очакванията ви само на определени места – в някои стаи или в моменти на денонощието. Термопомпа Въздух-Вода е оптимален начин, който осигурява мечтания комфорт, у дома, по всяко време на годината. Веднъж поставяйки термопомпа Въздух-Вода забравяте всичките тези тревоги и притеснения за десетилетия напред, като не се налага извършвате почти никаква поддръжка  след инсталацията. Термопомпа Въздух-Вода би могла да бъде страхотен избор както за новопостроени къщи, така и за вече съществуващи. Самият метод на действие работи по изключително щадящ природата принцип, което прави инвестицията в термопомпа Въздух-Вода, инвестиция в бъдещето не просто на вашият дом и семейство, а в бъдещето на планетата.

Как работи термопомпа Въздух-Вода

 

Термопомпа въздух вода 2
Термопомпа въздух вода – богат избор на продукти

Във въздуха от заобикалящата ни среда има енергия, която се нарича аеротермална енергия. Именно тази природна мощност се използва от термопомпа Въздух-Вода, която успява да я пригоди за всекидневните нужди на човека. Термопомпа Въздух-Вода е машина, която извлича топлината от външния въздух и го предава на водата, която циркулира в отоплителната/климатичната система. С други думи казано, инсталациите термопомпа Въздух-Вода изпомпват аеротермална енергия. Тази топлина е акумулирана от различна околна среда и се използва за захранване на консуматори, нуждаещи се от топла вода. Тези консуматори на дадената система термопомпа Въздух-Вода най-често са вътрешни тела от типа на радиатори и конвектори, парно или подово отопление. Този процес е възможен, поради наличието на фреон при термопомпа Въздух-Вода, който събира разликите от температурите между двете среди и чрез компресор осигурява високо налягане на консуматора. Въздухът и водата в случая се явяват като два различни природни акумулатора, които работят с една обща насоченост. Термопомпа Въздух-Вода е изобретението, което успява да преработи и оползотвори потенциалът на тези две отделни естествени блага в една цел – покриване на нуждите за отопление, климатизация и топла вода на дома.

Монтаж на термопомпа Въздух-Вода

Преди да започнете с каквито и да е било действия по монтажа на термопомпа Въздух-Вода е необходимо да направите точните изчисления. Правилното оразмеряване е изключително важна и съществена част, за да бъде впоследствие вашата термопомпа Въздух-Вода максимално ефективна. След това е време да се премине към изграждането на системата, като се синхронизира всеки етап със следващия, при създаването на термопомпа Въздух-Вода, за да не се налагат по-нататъшни усложнения и повторна намеса. В основата на термопомпа Въздух-Вода стоят външното тяло и тръбните трасета, които отвеждат преобразуваните топлина и  студ до вътрешните приемници и крайния потребител. Всъщност се оказва, че монтажът на типа термопомпа Въздух-Вода е доста по-евтин и надежден от този на останалите термопомпи. Получава се така, заради факта, че термопомпа Въздух-Вода използва енергия, съхранена във въздуха, който е навсякъде около нас. Следователно не е нужно да се извършват сондажи, както при термопомпи Вода-Вода или да се инсталират прекалено скъпи и масивни вентилатори, които да провокират по-мощен поток на въздуха. Важно да се отбележи е също, че процедурата по монтиране на термопомпа Въздух-Вода може да се извърши само от професионален екип и не е начинание, с което всеки би могъл да се заеме. Елтерм разполага с достатъчно добре подготвени специалисти, на които без проблем можете да се доверите относно всички възникващи въпроси около термопомпа Въздух-Вода и нейното цялостно монтиране.

  Качества, които отличават термопомпа Въздух-Вода пред останалите уреди

 

Термопомпа въздух вода 3
Термопомпа въздух вода – изберете от нас!

Предимствата и плюсовете на термопомпа Въздух-Вода, на фона на други начини за отопление или климатизация са безспорни. Срещу инвестицията, която правите при инсталация на  термопомпа Въздух-Вода, получавате високо ниво на комфорт и независимост. С термопомпа Въздух-Вода забравяте за ежедневните дейности по почистване, зареждане и запалване, познати ни от отоплението с горивни материали. Всичко, което трябва да направите е да настроите желаната програма за деня или дори предстоящата седмица. Създавате си комфорта да имате топла вода по всяко време на денонощието, чрез термопомпа Въздух-Вода без да сте зависими от Топлофикация. Работата на термопомпа Въздух-Вода е изключително тиха, което я прави подходяща за гъсто населени площи. Друго сериозно предимство е възможността за дигитално управление на термопомпа Въздух-Вода през компютър или смартфон, което е идеално решение за хората със забързан начин на живот или тези, които поддържат вили, далеч от дома. Термопомпа Въздух-Вода е инвестиция в качеството, даваща ви надеждност в далечна перспектива занапред. Осъществените вложения в стойностната система за отопление и климатизация ви гарантира ниски експлоатационни разходи.

Открийте идеалната термопомпа Въздух-Вода в Елтерм

 

Не трябва да забравяте, че поставянето на термопомпа Въздух-Вода е сериозно начинание, за което са ви необходими сериозни съюзници. Професионалистите от Елтерм ще бъдат до вас във всяка една стъпка от осъществяването на избор до монтажа, тестването и поддръжката. Ако вече знаете, че термопомпа Въздух-Вода е подходяща придобивка за вашия дом не се колебайте да действате, като се свържете с екипа на Елтерм или посетите магазина на място. А в случай, че имате желание да се запознаете с още и други предложения за отопление, климатизация и топла вода, разгледайте термопомпи, проточен бойлер, котел, котел на пелети.

 

Защо избираме термопомпа Въздух-Вода и кое я отличава
Какво прави термопомпа Въздух-Вода ефективна
Как работи термопомпа Въздух-Вода
Монтаж на термопомпа Въздух-Вода
Качества, които отличават термопомпа Въздух-Вода пред останалите уреди
Открийте идеалната термопомпа Въздух-Вода в Елтерм

Може да харесате още

Инфрачервено отопление

Нагревателите тип инфрачервено отопление ще ви спестят разходи за енергия, като същевременно предлагат редица предимства за здравето и безопасността на вас и семейството ви. Те

Прочетете повече »