Термопомпи и Чилъри произведени от Елтерм ЕООД

Защо да изберете термопомпа от Елтерм ЕООД

Натиснете тук, за да прочетете целия текст

Сигурен съм, че всяка друга фирма ще опише тук колко добър е техният продукт, как там някъде, дълбоко в него, има специална патентована, част която го прави уникален и незаменим. Може би производителят на съответната марка е огромен завод с милиарди оборот, което само по себе си изгражда доверие. Може би фирмата, която го внася, е на пазара от 30 години и има милиони оборот.

Аз ще избягам извън тези общоприети граници.

Честно казано съм на мнение че няма особено значение каква термопомпа ще купите- дали ще бъде от реномирана марка на тройна цена или пък ще бъде китайска термопомпа от електронен магазин, който продава и месомелачки, сешоари и градинска тор, а пък може би дори и преработен климатик от кварталния хладилен техник. Всички изброени по-горе машини ще вършат една и съща работа- те са и ще се държат като термопомпи и ще отопляват жилището ви 2 до 3 пъти по- евтино от всеки друг вариант за отопление. Да, по- скъпите и реномирани машини в най- добрия случай ще го правят с 10% по- икономично, но 10% на сметка от 1500лв/зима са 150лв на година, а разликата в цената на машината може да бъде 10-15000лв. Няма да коментираме факта че и те се развалят и се чака със седмици за безумно скъпи и неналични части.

Това, което наистина има значение е ОТ КОГО купувате термопомпата.

В момента е много модерно да се продават термопомпи и фотоволтаични панели. Всеки бизнес с едни свободни 50-100 хиляди лева е внесъл по един контейнер с термопомпи и панели от Китай и ги продава редом с месомелачките и лопатите в електронния си магазин. Самите термопомпи никак не са лоши- дошли са от огромни заводи, в тях е вложена мисъл и сърце и продуктът е добре реализиран. Проблемът идва след това. Какво ще стане след година-две, когато вече не е толкова модерно да продаваш термопомпи като топъл хляб и същите тези фирми спрат да ги внасят защото не им е рентабилно? Кой ще поддържа закупените машини с 2-3 години гаранция или пък след гаранцията? Това са сериозни машини, проблемите с тях са комплексни и изискват сериозен технически опит (които далеч не много хора имат), закупуването им не е като да се вземе пале с тухли, това е ангажимент и обвързаност на продавача  с купувача, чийто край не идва с продаването на машината, а 20 години след това, когато тя излезе от експлоатация.

 

Ние сме фирма, която е на пазара на отоплителна техника вече 27 години.

Основната ни дейност е била и ще бъде да произвеждаме и монтираме термопомпи на частни домове.

Ние не продаваме лопати, месомелачки, градинска тор и сега да сме решили да продаваме и термопомпи защото сега е вървежно.

Ние не се занимаваме с “грандиозни” обекти с неясно финансиране, Ние сме насочени предимно към крайни клиенти, частни домове и малки и средни бизнеси. В последните години имаме поризведени и монтирани повече от 1000 машини.

Ние работим от сутрин до вечер и правим термопомпи, които отиват в домовете на хората. Постарали сме се да разработим модели, които да са подходящи за джоба на средния българин и се стараем да ги подобряваме където и когато е необходимо. Имаме различни машини, които са подходящи за различни ситуации и най-важното имаме хора които да ви консултират правилно за всяка една ситуация. Не са редки случаите в които сме връщали или разубеждавали клиенти да купуват наш продукт, ако сметнем че няма да им свърши правилната работа.

Ние не сме един майстор които вчера е решил да отвори фирма и да почне да прави/внася термопомпи, а утре ще махне с ръка и ще се скрие като го засипят проблемите. От години инвестираме в това да се подобряваме. Инвестирахме в модерен цех с площ от близо 1000м2. Инвестирахме в складова наличност на материали за стотици термопомпи. Инвестираме в солиден и компетентен екип и богат набор от инструменти.

Монтажът на една машина може да бъде осъществен и в рамките на един ден. Имаме капацитета и го правим – да монтираме близо 300 машини годишно на различни жилища, всеки ден. Монтажите ни са с високо качество и включват всички задължителни елементи като буфери, циркулационни помпи, филтри и т.н. Не пестим от нищо което би могло да наруши работата на системата.

Фирмата разполага с четирима високо квалифицирани сервизни хладилни техници и близо 20 души, ангажирани в сглобяването и монтажа на термопомпите.

Разполагаме с всевъзможни инструменти за десетки хиляди левове за диагностициране и ремонтиране на всевъзможни проблеми, които биха изникнали по време на експлоатацията на всяка една термопомпа.

Ние сглобяваме машините си тук, в България- някои части като компресори и питите на външните тела са внесени от Китай, други  – като управления, топлообменници, циркулационни помпи и други елементи са от уважавани Европейски производители. Всеки един човек е добре дошъл във фабриката ни, за да види какво и как го правим. При желание можете да видите и говорите с клиенти които имат и ползват наши машини с години- всеки един модел, всяка една мощност. Няма нещо което да сме решили да правим и предлагаме от вчера, няма нещо което да не е тествано с години! Няма нищо което да искаме да скрием или замажем! Всичко е прозрачно и ясно като бял ден.

Държим складова наличност от стотици части за всеки един модел и мощност машина. Каквото и да се случи, частта е на склад при нас и проблемът се отстранява до ден.

И точно поради всички гореописани предимства, даваме ГАРАНЦИЯ от 5 години- пълна, на всички елементи и монтажа. Всичко се ремонтира за наша сметка, в рамките на ден-два. НЕ чакате части, НЕ плащате хиляди левове за части или за труда на сервизния техник или за транспортни разходи до където се намирате.

Казвам всичко това защото за мен всички термопомпи са почти еднакви- следват еднакъв принцип на работа, имат сходни параметри. Ако една машина е направена да бъде термопомпа, то тя е термопомпа- няма почти нищо в нея което да пропуснеш или да спестиш така че тя да харчи повече от другите термопомпи или да е генерално по- лоша. Всяка една машина в която някой е вложил умисъл и сърце и я е изкарал от съвкупност от части до готов продукт заслужава своето място на пазара.

Ако вие търсите „най- марковото“ и „най- лъскавото“ защото на това сте свикнали, вероятно не сме за вас. Ако обаче търсите един добре помислен и надежден продукт на възможно най-добра цена, който да върши това за което го купувате – да отоплява жилището ви възможно най-икономично, то тогава нашата фирма е правилният избор зa Вас.

Направете правилният избор, а ние ще му вдъхнем живот с най- добрите гаранционни условия в бранша!

Доверете се на фирма „Елтерм“, а ние ще запазим доверието ви за години напред!

 

Поздрави,

инж. Христо Спасов

Елтерм ЕООД

Термопомпа “Въздух- Вода”, модел ETM-LQ

Общо описание :
Сплит термопомпа с вътрешно и външно тяло. Тип на работа- “On/Off”. Фреон R410A. Може да работи в режим отопление и охлаждане. Температура на водата в режим отопление- до 55 градуса. Възможност за подгряване на водата в бойлер. Възможност за управление на термопомпата през компютър или смартфон!

COP- 4 при 7 градуса външна температура и 35 градуса на водата. За повече информация относно коефициента на трансформация вижте техническите данни.

Управление- Dixell, Компресор- GMCC Toshiba Rotary, Електрически модул- Елтерм. Цени от 4450лв. за 6kW(отопление) до 6820 лв. за 19kW(отопление) и 11350лв. за 32kW(отопление). За точна ценова листа и оферта моля обадете се или пуснете заявка по е-мейл. Гаранция- 5 години пълна, на всички елементи и монтажа! Знаем какво произвеждаме и заставаме зад нашите продукти с безупречен сервиз и 100% складова наличност!

Термопомпа “Въздух- Вода”, модел ETM-ILQ

Общо описание :
Сплит термопомпа с вътрешно и външно тяло.
Поради увеличената топлообменна повърхност отвън, отвътре и двойно по- голямото количество фреон, този модел успява да постигне около 20-30% по- добър COP в определени условия. Използваме модерен DC EVI Inverter Panasonic компресор, който се управлява от контролер на Panasonic. EVI технологията позволява на машината да задържи 25-30% по- висок COP при много ниски температури отколкото би имала машина без тази технология.
Тип на работа-“DC EVI Inverter”. Фреон R32. Може да работи в режим отопление и охлаждане. Температура на водата в режим отопление- до 55 градуса. Възможност за подгряване на водата в бойлер. Възможност за управление на термопомпата през компютър или смартфон!
COP- 3,9-5,4 при 7-12 градуса външна температура и 35 градуса на водата. За повече информация относно коефициента на трансформация вижте техническите данни.

Компресор- Panasonic DC EVI Inverter, контролер Panasonic. Опционално според инсталацията- 1-6kW микропроцесорен ел. модул, помпа, трипътен вентил. Цена 7050лв. за 9,5kW и 9050 лв. за 18kW. За точна ценова листа и оферта моля обадете се или пуснете заявка по е-мейл.  Гаранция- 5 години пълна, на всички елементи и монтажа!! Знаем какво произвеждаме и заставаме зад нашите продукти с безупречен сервиз и 100% складова наличност!

Термопомпа “Въздух- Вода” Моноблок, модел ETM-Mono

Общо описание :
Нов модел термопомпа с атрактивен дизайн, използващ екологичен фреон R290, който позволява ефективно загряване на водата от термопомпата до 75 градуса както в отоплителната инсталация, така и в бойлера! 

Уникалните свойства на този тепърва навлизащ на пазара фреон и технология, правят тази машина идеална за стари системи с малки радиатори или пък чугунени радиатори, липса на изолация и дурги неблагоприятни за една термопомпа елементи.
 
Използваме модерен DC EVI Inverter Panasonic компресор, който се управлява от контролер на Panasonic. EVI технологията позволява на машината да задържи 25-30% по- висок COP при много ниски температури отколкото би имала машина без тази технология!

Машината е моноблок, състои се само от външно тяло с вградена електронна циркулационна помпа. Контролера може да се монтира изнесено, където пожелаете в стаята или сервизно помещение. Системата задължително се пълни с пропилен гликол, за да се защити от замръзване.

COP- до 5,5 при 7 градуса външна температура и 35 градуса на водата. За повече информация относно коефициента на трансформация вижте техническите данни.

Компресор- Panasonic DC EVI Inverter. Цена 6850лв. за 10kW и 7750 лв. за 15kW. За точна ценова листа и оферта моля обадете се или пуснете заявка по е-мейл.  Гаранция- 5 години пълна, на всички елементи и монтажа! Знаем какво произвеждаме и заставаме зад нашите продукти с безупречен сервиз и 100% складова наличност!

Термопомпа “Вода- Вода”, модел ETM-WHQ

Общо описание :
Тип на работа- “On/Off”. Фреон R410A. Може да работи в режимотопление и охлаждане. Температура на водата в режим отопление- до 55 градуса. Възможност за подгряване на водата в бойлер до 70 градуса с допълнителен топлообменник. Възможност за управление на термопомпата през компютър или смартфон!

COP- 7 при 7/12 градуса на водата във външен кръг и 35 градуса на водата в отоплителната инсталация. За повече информация относно коефициента на трансформация вижте техническите данни.


Управление- Dixell, Друга автоматика- Danfoss, Компресор- Copeland Scroll. Мощности от 6kW до 1МW. Цени от 7350лв. за 8kW до 34680 лв. за 100kW.
Гаранция- 5 години пълна, на всички елементи и монтажа! Знаем какво произвеждаме и заставаме зад нашите продукти с безупречен сервиз и 100% складова наличност!

За точна ценова листа и оферта моля обадете се или пуснете заявка по е-мейл.

Термопомпа “Въздух- Вода”, модел ETM-HQ

Общо описание :
Моноблок чилър. Тип на работа- “On/Off”. Фреон R407C. Може да работи в режим отопление и охлаждане. Температура на водата в режим отопление- до 50 градуса. Възможност за подгряване на водата в бойлер. Възможност за управление на чилъра през компютър или смартфон!

COP- 4 при 7 градуса външна температура и 35 градуса на водата. За повече информация относно коефициента на трансформация вижте техническите данни.

Управление- Dixell, Друга автоматика- Danfoss, Компресор- Copeland Scroll, Електрически модул- Елтерм. Мошности от 4kW до 1MW. Цени от 6720лв. за 8kW до 35500 лв. за 100kW. За точна ценова листа и оферта моля обадете се или пуснете заявка по е-мейл. Гаранция- 5 години пълна, на всички елементи и монтажа!

Термопомпа “Въздух- Вода”, модел ETM-MCH

Общо описание :
Моноблок чилър. Тип на работа- “On/Off”. Фреон R410A. Може да работи в режим отопление и охлаждане. Температура на водата в режим отопление- до 55 градуса. Възможност за подгряване на водата в бойлер. Възможност за управление на термопомпата през компютър или смартфон!

COP- 4 при 7 градуса външна температура и 35 градуса на водата. За повече информация относно коефициента на трансформация вижте техническите данни.

Могат да се свързват серийно за постигане на желаната мощност, Компресор- Copeland Scroll. Мошности от 30kW до 200kW. Цени от 9950лв. за 30kW до 49950 лв. за 200kW. Гаранция до 5 години! За точна ценова листа и оферта моля обадете се или пуснете заявка по е-мейл.

Термопомпа “Слънце- Вода”

Общо описание :
Сплит термопомпа с вътрешно тяло и вънпно тяло( слънчев колектор). Тип на работа- “On/Off”. Фреон R134А или R407C. Може да работи само в режим отопление или да се монтира в комбинация със стандартна термопомпа въздух- вода, за да има и охлаждане и да увеличи COP-а на машината. Температура на водата в режим отопление- до 55 градуса. Възможност за подгряване на водата в бойлер. Възможност за управление на термопомпата през компютър или смартфон!

COP- от 4 до 7 според слънцегреене и външна темепратура. За повече информация относно коефициента на трансформация вижте техническите данни.

Машината работи със специален тип слънчеви термодинамични панели, като взима топлина от слънцето и загрява водата. Компресор- Danfoss Scroll. Мощности от 1kW до 50МW. Цени от 3500лв. за 2kW до 52000 лв. за 50kW. Гаранция до 5 години! За точна ценова листа и оферта моля обадете се или пуснете заявка по е-мейл.

VRF системи- Tekno Point- Италия

Общо описание :
MDV Digital Scroll външни тела се произвеждат в “Мини” версия (12-14 kW) и традиционната версия (25,2 – 28 – 33,5 – 40 – 45 kW).

“Мини” версиите имат максимално разстояние от 55 метра между вътрешно и външно тяло, максималната разлика във височините между външно и вътрешно тяло е 20 метра, а максималната разлика във височините между няколко вътрешни тела е 8 метра.

Традиционните версии имат максимално разстояние от 150 метра между вътрешно и външно тяло, максималната разлика във височините между външно и вътрешно тяло е 50 метра и максималната разлика във височините между няколко вътрешни тела е 15 метра.

Термопомпен бойлер

Общо описание :
Термопомпен бойлер. Загрява водата в бойлера около 3 пъти по- ефективно от ел. нагревател. Състои се от бойлер и външно тяло. Бойлерите са 120 и 150 литра. За повече информация вижте техническите данни.

Термопомпен бойлер Thermox – Tekno Point- Италия

Общо описание :
Термопомпен бойлер за външен/ вътрешен( в технически помещения) монтаж.

Термопомпи Въздух – Вода за жилищно приложение- отопление, охлаждане, БГВ, басейни

Предлагаме системите на Fujitsu General, Daikin Altherma, LG, Toshiba

Термопомпа –  съвременна умна система за дома

 

 Термопомпа е универсален и оптимален начин за отопление, охлаждане и доставяне на топла вода за вашите домове или пространства. Предпочитайки термопомпа пред други възможности за климатизация, се радвате на редица преимущества ежедневно и в дългосрочен план. Всяка термопомпа действа по добре познатият работен принцип на хладилниците, като преобразува топлината от една среда към друга, вместо изцяло да я произвежда. Този метод на действие, приложен в съвременната система наречена „термопомпа“ осигурява издръжливост, лесна поддръжка и ниски разходи на експлоатация, след нейното поставяне. Разновидностите на термопомпа биват няколко и се определят от типа взаимодействие с околната среда, който използва за своето функциониране. След като веднъж предприемете тази стъпка, за напред в притежавате в бъдеще  умна съвременна система за поддържане на температурата и сигурна енергийна ефективност. Чрез термопомпа вие имате изцяло контрола върху климата в своите къщи, офиси или други имоти, без да полагате каквито и да е ежедневни грижи за това. А  количеството разход се определя от това каква е температурната разлика  между двете среди, с които си взаимодейства. За всички възникващи въпроси, неясноти или специфики, относно поставянето на  термопомпа се съветвайте с експертите на Elterm. Когато придобиете достатъчно компетенция по темата, направите си сметка за плюсовете и минусите в битов, финансов и хуманен аспект. Със сигурност вече сте привърженици на идеята за поставяне на термопомпа за вашите собствености.

 

 Принцип на действие на термопомпа

 

Термопомпа 1

Термопомпа – купете от нас!

Термопомпа е климатична машина, която използва механична работа, за да прехвърля количеството топлина от по-студен източник към друго, по-топло тяло. В повечето случаи една термопомпа може да работи двустранно, т.е. да прехвърля топлина от първия топлообменник към втория или обратно. Следователно тази термопомпа може едновременно да охлажда и да затопля средата, която трябва да климатизира. Ефективността на дадена термопомпа се определя от това колко електрическа енергия влага, за да затопли или разхлади климатизираната среда. Точно поради тази причина начинът й на работа е оптимален – създаващ желаната топлина и климатизацията с нисък разход на енергия. Външното тяло, заедно с тръбна инсталация на термопомпа, се поставят вкопани в земята около или близо до сградата, а вътрешното тяло може да бъде поставено на тераса, гараж, или каквато и да е стая с размери по-големи от 2 х2м. За проводници се използват студени отоплителни тела, най-често радиатори или конвектори. Все по-налагащи се в актуалните тенденции на модерния свят, различните видове термопомпа са широко разпространени в новото строителство на сгради в развиващите се държави.

 

Термопомпи лесна употреба и практично действие

Системите термопомпи черпят и боравят с напълно възобновяема енергия, ето защо тава са абсолютно екологично-съобразни машини. С термопомпи не се налага да затормозявате ежедневието си с пренасяне на горивни материали, зареждане, почистване и още куп подробности. Няма нужда и да премятате най-изгодните дати за закупуване на въглища или пелети. Сигурни сте, че инвестирате средствата си в бъдеще и перспектива, защото изчерпването на ресурси не е възможно. Топлината, която получавате без съмнение е достатъчно и по всяко време. Просто регулирате температурата и се отпускате в уюта на вашия дом. Различните видове термопомпи са проектирани по такъв начин, че се превръщат във второ подсъзнание на човека и в същото време приятел на околната среда. Освен под това наименование бихте могли да ги срещнете на пазара още като чилъри. Става въпрос за един и същ продукт, предлаган под различно име. Разберете кои термопомпи са оптималният за вас вариант, като получите професионално мнение от специалистите на Елтерм.

 

Термопомпа – работи в синхрон с околната среда

 

Термопомпа 2

Термопомпа – най-доброто от нас!

Ако пресметнем коефициента на полезно действие на термопомпа ще установим, че е доста добра инвестиция на средства и усилия, както за нас, така и за природата. Избирайки този метод  за нашите домове, офиси, фирмени сгради, фабрики или хотели си осигуряваме предпочитаната от нас температура, лесна за поддържане хигиена и икономичен разход на енергия. Това се обяснява с факта, че термопомпата не произвежда топлинна енергия, а само я изпомпва от една среда към друга. Процесът на изпомпване на топлинна енергия е толкова по-лесен, колкото по-малка е разликата между двете среди. В своята същност природата е приятел и естествена среда на човека, а човекът е част от природата. Системите с термопомпа използват потенциала на взаимодействието с вода, въздух и земя за създаването на комфортна атмосфера. С термопомпа получавате необходимите температури, без излишни усилия и на ниски цени, а в замяна на това вие се отблагодарявате на планетата, като щадите природните и ресурси и чистотата на въздух. Поставянето на термопомпа, това е отговорен избор, в някаква степен благоприятен за цялото човечество и едновременно с това, спестяващ ви грижи относно разходите.

 

Какви термопомпи съществуват и кои точно са подходящите за вас

Понятието термопомпи има доста широкообхватно схващане, като побира в себе си няколко съвсем разнообразни по функция уреди. Машините действащи на този принцип и обобщаващи се под наименованието термопомпи могат да бъдат като започнем от обикновени климатици и стигнем до индустриални VRF системи. Ако се интересувате от термопомпи, предназначени за основа на отоплителна система за вашата къща, ние ще ви дадем информацията, която ви е необходима. Съществуват видове термопомпи, които си взаимодействат с различни способи и притежават различни инсталации. Но за съжаление не всяка система е подходяща за всеки терен и има и някои условия, с които трябва да се съобразите при поставяне на термопомпа. Не забравяйте и факта, че добрият път към максимална ефективност е правилното оразмеряване на елементите от системата. А най-разумният начин да получите пълната информация за термопомпи, съобразно особеностите на вашия дом е да се консултирате със специалистите на Елтерм. В тази статия ще ви представим някои разновидности термопомпи, като акцентираме върху техните спецификите и ползи.

Различните видове термопомпа, с които бихте могли да се сдобиете

Термопомпа 3

Термопомпа – Изберете качеството

Разновидностите термопомпа се определят от начина, по който се извлича енергия, или казано по друг начин, от къде черпи топлина. На базата на вида на топлообменниците термопомпата може да бъде въздух-въздух, въздух-вода, вода-земя, въздух-земя, слънце-вода, вода-вода, а може да бъде и комбинирана, например въздух и земя- вода. Различните продукти на пазара предоставят степени на отопление и охлаждане в различни температурни стойности, но стандартните нива около, които се движат са  до 50- 55 градуса температура на въздуха и 30- 35 градуса температура на водата. Външното и вътрешното тяло на предлаганата термопомпа е редно да се продават заедно, а монтирането е препоръчително да се извършва от екип специалисти. Обявената цена за термопомпа трябва да включи всички необходими консумативи, за да не се окаже в края на сделката, че сумата, която дължите е много по-различна от първоначалната. Много от системите с термопомпа се създават с възможност за управления с мобилно приложение чрез смартфон или от програма на компютър.

Термопомпи „Въздух – Вода“

Този тип отопление обещава добра грижа за основните нужди на едно домакинство – отопление, охлаждане и топла вода. Такива термопомпи са най-често срещани, поради лесният бърз монтаж и факта, че не заемат много място. Термопомпи „Въздух – Вода“ действат на принцип, чрез който взема топлина от външният въздух и се предава на водата, която циркулира в отоплителната/климатичната система. Ето как единната интегрирана система с термопомпи успява да покрие базовите потребности на обитателите на сградата. Термопомпи „Въздух – Вода“, с тяхната компактната технология създават удобство, за което по принцип разчитаме на три или повече уреда – климатик, камина, радиатор, бойлер. Подходяща придобивка както за новоизградени домове, така и за вече съществуващи. Управлението на термопомпи „Въздух – Вода“ е лесно и интуитивно, като получаваме информация за употребяваната електроенергия. А възможността за командване на термопомпите чрез компютър или смартфон ги прави точно прилягащи на всеки ваш график или настроение. Съвремието днес се нуждае именно от такива, опростяващи бита, решения като съответните термопомпи.

Термопомпи „Вода – Вода“

Термопомпа 4

Термопомпа – Разгледайте всички продукти

Как действат така наречените термопомпи „Вода – Вода“? Тези машини имат страхотен ефект от икономична и екологична гледна точка, дори през зимните месеци. Този вид термопомпи отнемат топлината от подземните води и я отдават на вътрешната инсталация. Топлинната енергия в подпочвената вода, която термопомпите преобразуват за битови нужди, се нарича хидротермална енергия. Често срещано наименование на такъв тип системи е още хидротермална инсталация. Сред функциите на термопомпи „Вода – Вода“ са охлаждане  и затопляне на сградата, в зависимост от сезона и температурата навън, както и получаване на гореща вода за битови нужди и затопляне на вода в басейни. Устройството на тази машина може да използва вода от сондаж или кладенец или вкопана в двора серпентина. Почти винаги те дават двойно по-нисък разход, в сравнение с термопомпи „Въздух – Вода“ например, но не във всеки случай са възможно приложими. Въпреки по-високата си ефективност подобни термопомпи, за съжаление могат да се инсталират единствено на места, където има много подземна вода. Друга възможност за инсталации на термопомпи „Вода – Вода“ е наличие на голяма пространство за монтиране на подземна тръбна мрежа.

Термопомпи „Слънце – Вода“

Тези модели термопомпи извличат слънчевата енергия чрез специален слънчев панел. Характеризират се с много висока ефективност, поради факта, че топлината произвеждана от термопомпи „Слънце – Вода“ се дължи на безплатната и достъпна природна мощност. За разлика от споменатите по-горе термопомпи „Вода – Вода“, се монтират лесно и могат да бъдат инсталирани навсякъде. Единственият недостатък при такива термопомпи е по-високата инвестиция, която влагате в началото. Но след като претеглим ползите от удобството и понижените сметки за потребление, лесно можем да си дадем сметка инсталациите на термопомпи „Слънце – Вода“ си заслужават. Принципът на действие се състои в директно  поглъщането на слънчевите лъчи чрез термодинамичният панел, където става изпарение на фреона, и в концентриран вид се отдава на флуида във вътрешната тръбна инсталация тип “парно”. Вътрешните тела-проводници на топлината при термопомпи „Слънце – Вода“ могат да бъдат подово или стенно отопление, конвектори, алуминиеви радиатори или лири със завишена топлообменна повърхност. Често срещано е питането относно поддържането на градусите на водата и как го постигат тези термопомпи? Това зависи основно от типа фреон. Използват се два вида фреон- R407C, с който се достигат температури на водата до 50 градуса и фреон- R410A, с който се достигат температури до 55 градуса.

Инсталация на термопомпа  – част от про- екологичната политика

В редица от високо развиващите се страни поставянето на термопомпа в силно предпочитано и широко използвано в значителна част от новите постройки. Европейският съюз насърчава и подкрепя начин на живот практически без емисии и въглероден двуокис. Екологичните идеи имат своето поле на приложение, както в индустрията и бизнеса, така и във всекидневния начин на живот на всеки един човек. Термопомпата се нарежда в списъка а тези гениални изобретения, създаващи плюсове и ползи за своя потребителя и за цялото човечество в дългосрочна перспектива. Про- екологична политика усилено работи в посока налагане на употребата на термопомпа и подобни системи като стандарт.  В Швейцария 75% от новото строителство  е оборудвано с термопомпа,  а в Австрия, Финландия, Норвегия, и Германия 1/3 от създаващи се домове имат инсталирани такива. Във Франция следва процес на същия развой. В много от държавите-членки на Европейския съюз поставянето на термопомпа се субсидират или се ползват различни социални отстъпки, в подкрепа на по-зеленото бъдеще. Швеция е страната лидер в това отношение, където  почти половината от всички къщи разполагат с термопомпа.

Термопомпа – ключ към по-сигурно бъдеще

От взимането на решение за поставяне на термопомпа до цялостната  реализация на проекта безспорно има път, което трябва  да се извърви. Когато сте в Elterm, вие сте на правилното място и ще получите точно съдействие от компетентни специалисти в областта. Ето как процесът по сдобиване с термопомпа няма бъде сложен и труден, а по-скоро ще се превърне във вашето пътешествие към по-екологично изгодно бъдеще.  Когато поставяме термопомпа за нашият дом или имот, ние инвестираме в план от поне 20 години напред, затова не бива да подценяваме сериозността на начинанието и  при всички положения трябва да изберем високо качество, както на продукт, така и на работа. В Elterm ще получите цялата необходима ви подкрепа в инсталацията на термопомпа.

Запознатият избор на термопомпи от Елтерм

Ако не знаете откъде да започнете в подбора на подходящата за вас от всички модели термопомпи, обърнете се към Елтерм, те ще ви съпътстват в целия път, от консултацията до самия монтаж, с безценни съвети и професионално отношение. За тези от вас, които са отворени за още идеи, освен термопомпи, посетете магазина на фирмата или онлайн пространството, където имате шанса да се запознаете с предложения от Елтерм, като например камина на пелети, електрически котел, котел на пелети.

Термопомпа –  съвременна умна система за дома
Принцип на действие на термопомпа
Термопомпи лесна употреба и практично действие
Термопомпа – работи в синхрон с околната среда
Какви термопомпи съществуват и кои точно са подходящите за вас
Различните видове термопомпа, с които бихте могли да се сдобиете
Термопомпи „Въздух – Вода“
Термопомпи „Вода – Вода“
Термопомпи „Слънце – Вода“
Инсталация на термопомпа  – част от про- екологичната политика
Термопомпа – ключ към по-сигурно бъдеще
Запознатият избор на термопомпи от Елтерм

  • Термопомпа - 1
    Термопомпа 1 | Elterm